oci

Es revela la nova temporada del Teatre Sant Vicenç

Els diables van lluint-se a Els Pastorets / ÓSCAR ESPINOSA

El Teatre Sant Vicenç té enllestida la nova temporada de l’any vinent. Així doncs, reprendrà la cultura amb espectacles de tota mena: musicals, drames i teatre infantil. Des del teatre tenen ganes d’aixecar el teló amb molta “energia i màgia”.

La nova temporada està carregada d’estrenes. Al febrer començarà l’espectacle La festa i al març li agafarà el relleu La corda maleïda. Aquestes dues propostes són de petit format. El president del Sant Vicenç, Jaume Pons, explica que volen començar la temporada amb espectacles d’un repartiment d’entre 15 i 20 actors: “Per prevenir les futures restriccions Covid”. Per contra, la temporada serà tancada pel musical Mamma Mia, a l’abril, i dirigit per Montse Azanuy. Pons explica que “des d’abans de la pandèmia no s’ha pogut realitzar un espectacle d’aquestes dimensions”. Per aquest motiu, es representarà al final de la temporada: “Volem assegurar poder-la fer amb totes les condicions”, sosté. A més, es mantenen actuacions de la temporada anterior. Així doncs, es repetiran Tarzan, la Caputxeta Vermella i No sé què vull ser. Pons assegura que “és convenient que es reprodueixin per segona vegada, el tema d’aforament ens va limitar molt”.

L’OBRA ESPERADA, ‘ELS PASTORETS’

Una de les claus nadalenques i imprescindibles per al teatre és la representació d’Els Pastorets. Així doncs, com és habitual, s’ha previst per a les festes d’hivern. En aquest sentit, Pons manifesta la importància de poder executar l’obra amb totes les característiques: “Volem que tots els actors puguin pujar a l’escenari”. Cal recordar que l’any passat el Sant Vicenç va optar per fer l’obra amb un format reduït, únicament hi van participar uns 20 personatges, d’un total d’un centenar. Va ser dels pocs teatres de la ciutat que va oferir l’espectacle.

NITS AL VESTÍBUL 
Des de fa quatre temporades, utilitzen el vestíbul del recinte com un espai més per poder representar obres, amb la intenció de convertir-lo en un format cafè-teatre. Aprofiten, doncs, aquest espai perquè es representin obres de tota mena en què participen dos actors. A partir d’aquest any, es volen apropar obres que girin al voltant d’un escriptor en concret. La temporada vinent posarà el focus al voltant de l’univers d’Eugène Ionesco, amb les obres El camaleó i el Pastor, la qual es representarà a l’octubre; La Lliçó, al febrer, i La Cantant Calba, al maig.

VALORACIÓ TEMPORADA ANTERIOR

Tot i els entrebancs de la pandèmia, el Teatre Sant Vicenç està “satisfet” de les representacions davant d’un panorama atípic. Pons remarca que la cultura és segura i els espectadors hi confien. De fet, les dades així ho plasmen: es van poder representar quatre obres i Els Pastorets la temporada anterior. En total, es van realitzar 38 funcions, en què van assistir 3.687 espectadors, que suposen un 73% de públic.

Comentaris
To Top