Vallès

S’han recuperat 1,8 milions de peces de roba en mig any, que ara seran reutilitzades

Un contenidor d’Humana, a les instal·lacions del Club Natació Sabadell a Can Llong / CEDIDA

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 403 tones de tèxtil usat al Vallès Occidental durant el primer semestre del 2021 per donar-los una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge. La recollida selectiva de residu tèxtil presenta una lleugera disminució respecte als primers sis mesos de l’any passat (412 tones). Els donants han dipositat als contenidors de la fundació la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen.

Vida útil més àmplia

Les 403 tones recuperades per Humana equivalen a 1,8 milions de peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i veuran perllongat el seu cicle de vida útil. Aquesta gestió implica un doble benefici. El primer és ambiental, perquè redueix la generació de residus i evita que acabin en un abocador.

El segon benefici és social i consisteix en la creació d’ocupació verda. Humana genera un lloc de treball per cada 30.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen a iniciatives socials.

De fet, tres milions de persones s’han vist involucrades als programes de desenvolupament que Humana du a terme a països subdesenvolupats, on es fan projectes de tota mena. Des de formacions centrades a professors de primària, fins a impulsar l’agricultura sostenible o lluitar contra el virus del VIH.

Comentaris
To Top