Ciutat

Nou disseny per l’escalèxtric d’accés a Baricentro?

Plantejar  el nus del centre comercial Baricentro com una oportunitat d’enfortir les relacions metropolitanes.

Aquesta és la filosofia del projecte Delirius Baricentro, configurat per l’equip conformat per Joan Solà Font, Carles Crosas Armengol i Jordi Julià Sort

No debades, aquest és un indret estratègic a nivell de la mobilitat del Vallès, en tant que afecta tres carreteres com són l’AP-7, la C-58 i la  N-150. A més a més, opera entre dos municipis com Montcada i Reixac i Barberà del Vallès, malgrat que té gran importància per la flota automobilística de Sabadell i Terrassa (amb quasi mig milió d’habitants). 

N-150, com una avinguda

Segons els autors, el projecte vol transformar l’N-150 en una avinguda metropolitana com a eix articulador amb caràcter cívic, que connecti les ciutats i millori l’accessibilitat als espais naturals de l’entorn. “La plaça que es genera a l’N-150 és un element nou que aporta urbanitat i trenca la linealitat de la via”, sostenen.

Des de l’AMB (organisme que convocava el concurs d’idees), destaquen que la proposta “incorpora també la intensificació dels usos comercials existents a l’entorn del nus i inclou un programa recreatiu inspirat en Coney Island o el Tibidabo”.

Aquest plantejament és compatible amb els usos existents, activa l’espai del nus i permet densificar l’entorn de l’estació ferroviària. El barri de l’estació KM 0 aporta continuïtat urbana i proposa usos mixtos. Complementàriament, s’incideix en el metabolisme urbà, ja que s’aprofiten els espais verds entre infraestructures per generar energies renovables i s’autogestionen de manera sostenible.

Aquesta ha estat una de les 6 propostes guanyadores del concurs d’idees Nusos i Cruïlles, de l’AMB. Ara seran recollides com a possibilitats en el futur Pla director urbanístic metropolità (PDUM).

Delirious Baricentro ha destacat com la proposta més ben valorada, però també s’ha valorat positivament Un espai entre rius, que identifica els espais clau per a la connectivitat ecològica, i Eco-red.or.es, perquè proposa un nou element per sobre de la infraestructura actual.

Comentaris
To Top