SAPS ON ÉS...

Saps on és… l’horta Vella?

Ocupa un espai de prop de set hectàrees, amb un centenar de pagesos, alguns amb més periodicitat que altres, i amb més o menys traça la seva parcel·la. L’horta Vella, antigament l’horta Major, està ubicada a la llera del riu Ripoll, al marge dret del curs fluvial, entre el Molí d’en Fontanet i el pont de la Salut, i s’hi pot arribar a través dels carrers de Quevedo i de la Salut. En l’actualitat, però, ja no hi ha cap pagès que s’hi dediqui professionalment, després del traspàs de Vicenç Ustrell, ara fa cinc anys.

Les hortes, perfectament delimitades, algunes amb petites obres d’enginyeria per al reg gota a gota, també compten amb nouvinguts d’altres cultures, com orientals o aràbigues. L’arribada de nous propietaris o llogaters ha canviat la fisonomia dels horts, amb parcel·les amb tanques, construccions de barraques i la plantació d’arbrat, són alguns dels trets característics del segle XXI a l’horta. Malgrat aquest context, encara avui hortalisses cultivades pels pagesos a la llera del riu Ripoll es poden trobar al mercat.

Comentaris
To Top