Ciutat

L’Ajuntament avança amb la renovació de l’enllumenat i la millora de mobiliari urbà

Llums LED al carrer de Cervantes / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell segueix treballant per canviar els punts d’il·luminació convencional a llums LED a tota la ciutat. Aquesta setmana s’ha renovat l’enllumenat del parc de la ronda Santa Maria a l’altura del carrer de Pérez Moya. A més, l’administració local també se centra en la millora del mobiliari urbà. Els bancs de la plaça del Pi, per exemple, han estat repintats fa uns dies.

Dit això, els treballs per renovar l’enllumenat van començar el passat 26 d’abril i se substituiran 17.502 punts de llum, repartits en més de 720 carrers de tots els districtes. El 90% dels punts de llum de la ciutat seran LED, permetran reduir 1.638 tones de CO2 a l’any i obtenir un estalvi anual previst en la factura de la llum de pràcticament un milió d’euros, segons l’Ajuntament. L’actuació compta amb un pressupost d’uns 10 milions d’euros i acabarà a principis d’octubre.

El consistori destaca que els nous llums reforcen la sensació de seguretat als carrers, redueixen la contaminació lumínica i les emissions de diòxid de carboni (CO2), milloren el confort visual i allarguen la vida útil de l’enllumenat. Es calcula que la durada mitjana d’un LED és de 10 anys.

Instal·len llums LED en un centenar de carrers

Comentaris
To Top