Ciutat

El record de l’1-O surt als carrers de Sabadell

Més de 400 persones van assistir a l’acte commemoratiu de l’1 d’octubre / D.S

L’independentisme s’ha tornat a mobilitzar pel quart aniversari de l’1 d’octubre. ANC i Òmnium van convocar per aquest divendres a la tarda una concentració a la plaça del Mercat. S’hi han reunit més de 400 persones.

En un manifest firmat conjuntament, les dues entitats independentistes han recordat la votació com una victòria: “David va guanyar a Goliat!”, va exclamar la conductora de l’acte, Maite Martin. “Vam tenir les urnes i les paperetes. Vam votar i vam guanyar”. “I ho tornarem a fer!”, han continuat.

Entre línies, un missatge crític: “Que els nostres actuïn com si l’1 d’octubre no hagués estat una gran victòria és una vergonya!”.

Un grup de sabadellencs ha sortit de l’escola Nostra Llar, on la Policia Nacional va entrar a la força l’1 d’octubre, i s’ha unit a la concentració. Abans de la lectura del manifest, un vídeo ha recollit imatges de com es va viure el referèndum a tota la ciutat.

D’altra banda, uns quants testimonis, que van ser ferits per la policia o van encarregar-se de la logística de les urnes, han detallat les seves vivències.

En una segona part més festiva, la commemoració de l’1 d’octubre també ha comptat amb actuacions musicals. Han estat a càrrec del cantant Valcarce, que ha interpretat cançons de Lluís Llach, de la coral Les Notes, i l’actuació de les Bruixes del Nord.

Comentaris
To Top