Oci i cultura

Torna l’òpera amb funcions a 15 euros i aforament al 100%

Presentació de la temporada al Teatre Principal / LLUÍS FRANCO

La temporada farà el tret de sortida amb la nova producció de Il barbiere di Siviglia de G. Rossini, el dimecres 20 d’octubre al Teatre La Faràndula de Sabadell. També hi haurà funcions divendres 22 i diumenge 24; a més de les funcions de l’Escola d’Opera (dijous 21 i dissabte 23, a un preu reduït de 15 euros). I arriba, a més a més, amb l’augment dels aforaments (que passen del 70% al 100%). 

Posteriorment, realitzarà gira per 8 teatres del territori català (Reus, Figueres, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Lleida, Tarragona i Granollers) dins el circuit Òpera a Catalunya.

De fet, aquesta temporada creix i passa de les 32 funcions de la temporada 2020-2021 fins a les 37 obres que hi haurà aquest curs 2021-2022. 

La temporada consta de 3 produccions operístiques, un concert-recital en coproducció amb el Palau de la Música i 2 concerts extraordinaris. Es tracta d’Il barbiere di Siviglia, de G. Rossini (octubre – novembre, 2020), Concert Homenatge – Amadeu Vives el 26 i 28 de novembre al Teatre la Faràndula de Sabadell i el 29 de novembre al Palau de la Música Catalana; Don Pasquale, de G. Donizetti (febrer – març, 2021) i Rigoletto, de G. Verdi (abril – maig, 2021).

Il barbiere di Siviglia és tracta d’una nova producció pròpia, fresca i divertida sota la direcció d’escena d’en Pau Monterde i Miquel Gorriz com a director assistent.  Hi haurà el baríton César San Martin en el paper de Figaro, la soprano valenciana Carmen Romeu serà Rosina, el jove tenor colombià Pablo Martínez en el paper de Conte d’Almaviva; i el baríton argentí d’àmplia formació Fernando Álvarez serà el Dottor Bartolo. Finalment el baix Jeroboam Tejera en el paper de Don Basilio i la soprano barcelonina Eugènia Montenegro serà Berta.

Un instant de l’òpera ‘Tosca’, la temporada passada / VICTÒRIA ROVIRA

La direcció musical correra a càrrec del director musical de la FOC, Daniel Gil de Tejada. Com sempre la producció anirà acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell. La direcció artística de la producció i el projecte és a càrrec de Mirna Lacambra.

25 anys de l’Escola d’Òpera

En paral·lel a aquesta primera producció, es presenta el 25è aniversari de l’Escola d’Òpera de Sabadell, el projecte pretén preparar de forma exhaustiva als alumnes en tot aquell que requereix una bona representació operística: tècniques d’interpretació escènica i musical, expressió corporal, estil, dicció, etc. Els alumnes també representen,  en paral·lel amb la temporada d’Òpera a Catalunya, la mateixa Il barbiere di Siviglia.

Comptarà amb els joves talents Quim Cornet (Figaro), Agustín Gómez (Il Conte di Almaviva), Susana García (Rosina), Emilia Pérez (Berta) i Lucas López (Fiorello), tots ells guanyadors del 25è Concurs Mirna Lacambra que es va celebrar al juliol d’aquest any. Tots ells tindran l’oportunitat de pujar a l’escenari i representar l’obra en dues funcions extra, el 21 i 23 d’octubre.

Comentaris
To Top