L’OAR Gràcia femení torna a guanyar en un final d’infart (25-23)

Els gols de Paula Martín han estat decisius per guanyar el Mataró / Lluís Franco

Bona dinàmica. Després de la plàcida victòria contra La Roca en l’anterior jornada, el Gràcia ha tornat a viure per quarta vegada un final de partit ajustat. Els detalls han jugat aleshores a favor seu i ha pogut vèncer la resistència d’un Mataró que ha dut gairebé sempre la iniciativa en el marcador (25-23).

Li ha costat al conjunt verd-i-blanc entrar en el partit, sorprès pel 2-7 amb què s’ha desmarcat el Mataró, més intens en defensa i entonat en les possessions. Carol Carmona ha hagut de retocar peces per buscar solucions i evitar que el mal anés a més. Els canvis han reactivat l’equip, que de mica en mica ha retallat la diferència i fins i tot s’ha posat per davant (11-10). A tres segons per al descans Alisa Forné ha anotat el gol de l’empat que ha deixat la decisió en la segona part (11-11).

Els avantatges d’un o dos gols que ha anat aconseguint el Mataró han obligat al conjunt gracienc a anar apagant els focs, un rere altre, que s’ha anat trobant a mesura que el temps li anava en contra perquè no aconseguia prendre-li la davantera. La tercera i definitiva exclusió de Gabi Romero ha aportat més preocupació, ja que tot seguit, a punt d’entrar en els 5 darrers minuts, ha pujat el 20-22.

Irene Garcia i Paula Martín han permès recobrar l’esperança (22-22), però de nou el Mataró, fidel al guió, ha tornat a avançar-se (22-23). I a partir d’aquí, els detalls. Dues exclusions en l’equip visitant, molt protestades pel seu tècnic, han obert les portes al Gràcia, que no ha desaprofitat l’ocasió i amb tres gols de Paula Martín ha acabat assolint l’objectiu i consolidar-se a la zona alta de la taula de la Divisió d’Honor Plata.

Doble desfeta

A la Primera Nacional masculina els representants locals han patit autèntiques desfetes. L’OAR Gràcia ha vist tallada la seva bona ratxa amb una contundent derrota a la pista de La Roca (45-36) en un duel que es podria definir de festival golejador. Els espectadors han gaudit de 81 gols, però mal repartits. Defensivament l’OAR ha estat poc encertat i ja al descans havia vist perforada la seva porteria en 25 ocasions (25-14). Massa diferència per aspirar a la remuntada.

El Creu Alta Sabadell Handbol n’ha rebut 30 en la seva visita a la pista del Joventut Mataró, però el seu problema és de tarannà ofensiu. Tenen molts problemes els arlequinats per veurre porteria (21-12 al descans) i tot i la millora de la segona meitat, han caigut per un inapel·lable 30-20 que els deixa enfonsats a la cua de la taula. Tocarà reaccionar aviat si volen mantenir opcions de permanència.