Ciutat

L’Enric Casassas demana la cessió de la Fàbrica Capmany

El modernisme català és ben present a l'Enric Casassas/ XAVIER GÓMEZ

L’escola Enric Casassas vol transformar l’antiga Fàbrica Capmany, en desús i cada dia més degradada, en una zona verda que pugui servir de pati escolar i d’espai per al barri. La nau, ubicada als números 46 i 48 del carrer de les Paus, a pocs metres del centre educatiu, està pendent d’expropiació i enderroc.

El projecte està impulsat per l’arquitecte i veí de la zona Blai Carriet, i per l’arquitecte i pare del centre Oriol Mestre. S’hi han sumat tant l’AMPA com la direcció, que demanen a l’Ajuntament que els cedeixi l’espai.

El pati de l’escola és, des de sempre, de dimensions molt reduïdes. Actualment, arran de la pandèmia, també s’utilitza el carrer adjacent al centre per a l’hora de l’esbarjo. L’antiga fàbrica Capmany, segons ha ressaltat Oriol Mestre, és el doble de gran que l’edifici escolar.

El nou espai, si es rehabilités, aportaria verd. “Ens agradarien arbres, terra, un espai que poguem gaudir i compartir amb el barri”, va reclamar la directora del centre, Diana Font, en un acte de presentació del projecte davant de famílies i veïns. Blai Carriet va explicar les actuacions que caldria fer-hi i va assenyalar que és un edifici “en desús des dels anys 70 o 80 i que la façana està malmesa.

Comentaris
To Top