Ciutat

“Érem necessàries, ara som imprescindibles”: el tercer sector es reivindica davant la crisi de la Covid

Una persona atenent a la Creu Roja Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

“Érem necessàries, ara som imprescindibles”. Aquest és el lema de la campanya que la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha llançat per a reivindicar el paper essencial de les entitats socials davant la crisi provocada per la Covid.

Durant el que temps que portem immersos en la pandèmia, les enitats socials catalanes han atès més de 800.000 persones per a cobrir les necessitats bàsiques. Un 30% de les famílies que han necessitat aquest suport ha estat per primera vegada.

A Sabadell l’impacte de la Covid també ha suposat una escalada en el nombre de famílies que han necessitat ajuda. La Creu Roja va atendre 15.997 persones en ajuda humanitària a la ciutat durant el primer any de pandèmia, una xifra que ha escalat un 72% respecte a l’any 2019. Un 40% de les famílies que han necessitat suport també ho han fet per primera vegada, segons dades de l’entitat.

 

Durant el mateix període, les ajudes dels serveis socials bàsics  a la ciutat han crescut un 40,7%, segons detallen fonts municipals.

L’alimentació, les despeses de la llar i les beques escolars són les principals necessitats que detecta ara Creu Roja Sabadell i Càritas.

La campanya Som Imprescindibles està protagonitzada per totes les persones que reben suport, els professionals i els voluntaris.

Comentaris
To Top