Oci i cultura

(Més) petjada sabadellenca a una editorial de Bilbao

Gemma Ruiz, presentant 'Ca la Wenling' / DS

La periodista i escriptora Gemma Ruiz Palà (Sabadell, 1975) dinamitzarà aquest dijous un acte de l’editorial Consonni a Barcelona. Concretament, conversarà amb Miren Amuriza (qui presenta Basa) i la flamant guanyadora del Premio Nacional de Poesia de 2021, Miren Agur Meabe (qui presenta Quema de huesos). L’acte arrencarà a les 19 h a la llibreria Finestres (Diputació, 249).

La clau d’aquesta notícia és, també, la simbòlica col·laboració entre dues dones sabadellenques. I és que una de les impulsores de l’editorial és Munts Brunet, sabadellenca establerta a Bilbao des de fa uns anys. Allà, al barri de Bilbi, té Consonni les seves oficines. En el darrer temps, l’editorial s’ha destacat –entre d’altres– per traduir de l’euskera joves veus de dones basques (Uxue Alberdi, Miren Amuriza…). I ara també Miren Agur Meabe, qui amb el seu destacat premi posiciona Consonni com a editorial en primera línia de l’actualitat. Amb la presència de Gemma Ruiz als actes de Consonni, la petjada sabadellenca creix.

Les novetats de Consonni ja es poden trobar a llibreries com La Llar del Llibre, Librerío de la Plata i la llibreria Macondo.

Elogi de les editores entusiastes

Exemplars de ‘Quema de huesos’, recentment a La Llar del Llibre / DS

Comentaris
To Top