Ciutat

Veïns de la Creu Alta proposen un canvi de sentit del carrer de Francesc Bellapart

Una trentena de veïns de la Creu Alta ha reclamat a l’Ajuntament de Sabadell un canvi de sentit del carrer de Francesc Bellapart –una alternativa al carrer de Francesc Layret– per reduir el trànsit rodat al barri. Segons un estudi de camp realitzat per l’associació de veïns i altres entitats i veïns del barri, el trànsit de vehicles es reduiria un 70% invertint el sentit de la circulació.

“Hi ha molta circulació de cotxes i un soroll continu les 24 hores del dia”, han assegurat els veïns de la zona, que també han assenyalat les “altes velocitats” de circulació. Segons l’estudi de camp, s’utilitza aquest carrer interior del barri com a alternativa al carrer de Francesc Layret que permet fer drecera. “Això fa extensiu el problema al carrer de Pau Rigalt amb el corresponent gir a la carretera de Prats”, afegeixen.

El president de l’associació de veïns de la Creu Alta, Rubén Cantó, detalla que la proposta és invertir el sentit de la circulació en el tram entre els carrers de Felip Pedrell i el de Piferrer. “Pensem que aquesta maniobra permetria pacificar els carrers”, destaca. En tot cas, han presentat la proposta a l’Ajuntament de Sabadell, que no ho descarta: “Tot es pot parlar”, diuen fonts municipal.

Paral·lelament, avancen que el 20 de novembre al matí tallaran al trànsit el primer tram del carrer Major “com a reivindicació” i campanya informativa per simular la pacificació d’aquest tram.

Comentaris
To Top