Ignasi González es fa gegant per liderar un triomf balsàmic

El porter sabadellenc, en una de les nombroses aturades / ll. franco

L’Escola Pia se’n va de pont amb els deures fets. Cara a cara s’enfrontaven dos històrics de la categoria que arribaven a la cita del carrer de Garcilaso en hores baixes: els de Pedro Donoso encadenaven tres derrotes en quatre partits i els de Pau Machado venien a Sabadell amb un 0 de 6. Dos equips necessitats de victòria.

Afortunadament per als interessos de Can Colapi els tres punts es van quedar a Sabadell gràcies a l’actuació estelar d’Ignasi González sota pals, qui amb les seves innumerables aturades va permetre a l’Escola Pia sumar un triomf balsàmic. Una victòria patida que va necessitar grans dosis de fortuna i d’encert defensiu durant els quaranta minuts. Amb el xiulet inicial, ràpidament les cartes d’uns i altres van quedar ben visibles, però sempre amb el mateix denominador: els petits detalls acabarien decantant la balança.

Els manresans avisaven amb les ocasions d’Assis, Lavado i Manu, mentre que per part escolàpia, Jordi Sardà, Peluca i Arnau Graell buscaven la porteria d’Adil. No va ser fins a l’equador del partit quan Oriol Arderiu obria el marcador superant amb un xut ajustat a la base del pal, que despertava la grada escolàpia. L’efectivitat premiava l’Escola Pia, que a només quatre minuts per arribar al descans tornava a veure porteria després d’una bona combinació entre colomencs perquè Povedano fes el segon. S’arribava al primer moment de rauxa de la nit quan Assis, amb fortuna, feia el 2 a 1, abans que novament Povedano fes el 3 a 1. A vuit segons per al descans, Manu feia el 3 a 2.

A la represa, el domini manresà en nombre d’ocasions s’accentuaria al mateix ritme que la figura d’Ignasi González s’engrandia, sent providencial en aturar un doble penal a Assís. Amb la tàctica del porter-jugador manresà, l’Escola Pia ho aprofitava per sentenciar el partit.

Rivals vallesans

D’altra banda, el CN Sabadell visitarà aquest dissabte (18.30h) la bombonera de Ripollet, on els de Borja Burgos buscaran la tercera victòria consecutiva. Diumenge (12.30h), al pavelló del Nord, serà el torn de l’Amics del Pou davant el Cerdanyola.