Oci i cultura

Dones del món rural, al calendari de Puntes Rebels

Una escena del ‘shooting’ fotogràfic del calendari sabadellenc / PUNTES REBELS

Si en anys anteriors les protagonistes han estat les dones kurdes o les dones a la frontera sud, el calendari del 2022 està dedicat a les dones del món rural català. 

L’objectiu és visibilitzar les tasques en diferents sectors rurals, mitjançant fotografies que conformen una exposició posteriorment que girarà pel territori. 

Es tracta, doncs, de les fotografies de 12 dones. Per primera vegada, comptarà amb la participació d’una persona racialitzada, Desireé Bela-Lobedde.

I és que està centrat en valors feministes i solidaris “per curar la invisibilització de gènere”, tal com explica Laia Ramiro, una de les impulsores.

Nascut a Sabadell fa quatre anys, mou més de 80 voluntàries i es distribueix a tot l’Estat

Des de Sabadell al conjunt del país: i és que el calendari neix en col·laboració amb l’Associació de les Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya. Aquesta entitat va néixer gràcies a la iniciativa de les Escoles Agràries de l’Empordà, del Solsonès i del Pallars. Actualment, està formada per 160 dones pageses, ramaderes, pescadores, forestals, productores i un llarg etcètera.

Una escena del ‘shooting’ fotogràfic del calendari sabadellenc / PUNTES REBELS

Tenien per objectiu el fet de compartir experiències, formació i sortides, de crear sinergies, xarxa, suport, ajuda i a generar contacte entre dones i treballar per la igualtat d’oportunitats. 

Podcast a la Creu Alta

El calendari es va presentar en societat diumenge passat, en un acte a la plaça de la Creu Alta de Sabadell que va aplegar més de 100 persones mentre feien el vermut. 

Enguany, com a novetat, van enregistrar un podcast, in situ, en col·laboració amb Ràdio Sabadell. La periodista Raquel Garcia i l’activista feminista Mabel Rodríguez van posar veu al primer capítol (que conformarà un pack de 12).

La Monda Lironda és el laboratori creatiu de la productora audiovisual Filigrana, la cooperativa sabadellenca formada per Judit Carcolse, Sergi Mestre, Guillem Mota i l’esmentada Laia Ramiro.

A més a més, enguany el pròleg és obra de Noemí Busquets. 

Xarxa a Sabadell

Al preu de 12 euros, el calendari està a la venda a Abacus, Can Capablanca, De la terra a l’olla, El Rodal, El Tallaret, Estripa’m, Farmàcia Tres Creus, Filigrana Produccions, Floristeria Laia Claramunt, Floristeria Vuket, Impaktes Visuals, La Nau, Librerío de la Plata, Macondo, Masclans, Prana, Què Dius?, Som Mares i Cal Ventura. 

També s’ofereix l’agenda del 2022 per 25 euros i la totebag per 10. Ambdós projectes compten amb la il·lustració a la portada creada per Lyona. Els diners recaptats aniran destinats a la mateixa associació Dones del Món Rural.

Una escena del ‘shooting’ fotogràfic del calendari sabadellenc / PUNTES REBELS

Comentaris
To Top