ESPORTS

L’Espeleo Club Sabadell-CG Llenas triomfa a Vilanova

L'equip de l'Espeleo Club Sabadell-CG Llenas que va participar a la Copa Catalunya / CEDIDA

Un total de 35 medalles va ser l’espectacular botí que van aconseguir els representants de l’Espeleo Club Sabadell-Club Gimnàs Llenas en el primer campionat de la Copa Catalunya de Tècniques de Progressió vertical disputat al pavelló de la Collada-Sis Camins de Vilanova i la Geltrú. Una actuació força brillant que demostra el gran nivell assolit aquests últims anys per l’entitat local.

En la categoria aleví, Maria Pérez va ser medalla d’or a la prova de velocitat en la modalitat de sense fi i a la de tècnica i va ser plata en circuit, mentre que Lluna Alari va ser or en circuit i plata en velocitat i tècnica. En aleví masculí, Pol Roca va aconseguir la medalla d’or en aquestes tres especialitats. A infantils, Vera Ortiz va penjar-se també la medalla d’or a aquestes tres proves així com el juvenil Alex Andrés Angheluta. Candela Ortiz va afegir tres medalles més a la categoria juvenil en les tres proves.

En la categoria de Majors masculina, Òscar Zamora va pujar al graó més alt del podi a les mateixes proves i a més va ser medalla de plata a la prova d’autosocors. Mireia Flores en Majors femení, va fer un pòquer d’ors a les quatre proves, amb un sensacional temps d’1′ 33″ a la d’autosocors.

Pel que fa a la categoria Veterans A masculí, José Ortiz va aconseguir or a velocitat i plata a tècnica i circuit, mentre que Manel Llenas va ser or a tècnica i circuit i bronze a autosocors. Finalment, a la categoria Veterans A femení, Teresa Alari va assolir la medalla d’or a velocitat, tècnica i circuit. Una autèntica exhibició dels esportistes sabadellencs en aquesta cita que obre la temporada de Tècniques de Progressió vertical.

Què és el TPV?

Es tracta d’una modalitat competitiva relativament recent on s’utilitzen tècniques de l’espeleologia, però adaptades i aplicades a un rocòdrom. Es treballen tres especialitats: velocitat (pujar mitjançant un sistema de politges entre 15 i 30 metres de corda en el menor temps possible); resistència (igual que la velocitat, però variant els metres entre 60 i 120); i circuit (seguir un recorregut marcat salvant tota mena d’obstacles).

Comentaris
To Top