A quarts de la Copa d’Europa amb més patiment del previst

Irene González, celebrant un dels gols de l'Astralpool / LLUÍS FRANCO

L’Astralpool Club Natació Sabadell serà als quarts de final de la Copa d’Europa tot i la derrota davant el CN Mataró (9-10). Les pentacampiones han hagut de suar de valent per aconseguir el bitllet després d’anar a remolc durant tot el partit. Ara, un cop classificades com a primeres de grup, caldrà saber quin serà el pròxim obstacle a superar: Ethnikos, Uralochka o Kinef Kírixi.

Pocs equips es coneixen tan i tan bé com l’Astralpool CN Sabadell i el CN Mataró. I ràpidament ha quedat palès a la finetwork aquatics de Can Llong. Les mataronines amb una defensa molt rocosa, en posició M, no ha deixat cap escletxa perquè les de David Palma poguessin connectar amb Maica Garcia o Briggita Games. I això provocava que una vegada i una altra s’haguessin de buscar xuts exteriors. En el primer període, les defenses s’han imposat clarament als atacs i les de Dani Ballart han arribat al final del primer assalt amb avantatge al marcador (1-2).

Fins a l’equador del segon període la tònica del primer temps s’ha mantingut a Can Llong, però amb l’empat a 2 d’Irene González, s’han viscut moments de rauxa, amb les dianes, gairebé successives, d’Anni Espar, Sabrina van der Sloot i Bella Markoch, que mantenia les distàncies al marcador (3-4). En el darrer minut, les neerlandeses Vivian Sevenich i van der Sloot, al darrer sospir, posava el 4 a 5 abans del descans llarg.

S’arribava al moment clau del partit, on un inici en tromba de les mataronines ha posat un preocupant 6 a 9 que encenia les alarmes de Can Llong i més després de l’expulsió de Maggie Steffens: un gol de les maresmenques eliminava a l’Astralpool. Afortunadament, i en absència d’Steffens, Irene González ha pogut calmar les aigües amb un gran gol al pal llarg d’Elena Sánchez.

Al darrer període, l’Astralpool ha pogut baixar el suflé del CN Mataró fins a un intranscendent 9 a 10. Un ensurt que servirà per no abaixar la guàrdia ara que s’acosta l’hora de la veritat.