Ciutat

L’Aeroport recupera l’activitat esportiva

Una aeronau monomotor, en una de les proves puntuables / cedida

Prop d’una vintena de tripulacions, formades per un pic (Pilot-in-command) i navegant/copilot, prendran part aquest cap de setmana (22 de gener) de la prova inaugural de la Lliga Catalana de Vol a Motor 2022 organitzada per l’Aeroclub Barcelona-Sabadell i amb el suport de la Federació Aèria Catalana.

L’Aeroport de Sabadell serà l’epicentre d’aquesta competició, en què prevaldrà la precisió dels pilots i per sobre de tot la seguretat: “No és una qüestió de ser el més ràpid, ans al contrari, sinó el més precís seguint les normes de seguretat. És una competició en què l’habilitat rau en la capacitat de cada pilot de reconèixer els diversos elements sense fer ús de rellotges intel·ligents ni d’altres dispositius electrònics, només a través del mapa i la brúixola en un vol visual”, detalla Òscar Güell, pilot privat i organitzador de la Lliga Catalana de Vol a Motor 2022, qui vol remarcar que, tot i ser una competició, la seguretat està garantida.

La Covid-19, entre altres factors, havia deixat aquesta competició en un segon pla, i des de l’Aeroclub, amb la col·laboració de l’ens federatiu català i Aena, s’ha decidit recuperar una competició en què s’espera que enguany serveixi per enlairar, de nou, una de les grans cites de l’aviació esportiva. Des d’aquest gener i fins al juny, hi haurà sis proves puntuables, a més de les tres jornades consecutives el mes de juliol que serviran per conèixer el guanyador de la Copa Catalana: “En el marc de la darrera prova puntuable de la competició se celebrarà la 67a edició de la Volta Aèria de Catalunya”, detalla.

Fotografies i mapa topogràfic

Competir volant? Doncs sí. Però cal ser pilot privat d’avió federat amb disposició d’una aeronau monomotor d’aviació general. Tothom qui compleixi aquests requisits haurà de seguir al detall les diverses indicacions a través d’un mapa topogràfic passant per la vertical d’una desena llarga de check points. A més, caldrà assenyalar des de quina localitat s’han fotografiat diverses localitzacions concretes, sense sobrepassar els 150 quilòmetres per hora: “Quedarà desqualificada aquella tripulació que faci òrbita. Així mateix, l’aterratge a la pista haurà de ser molt precís, aterrant en un punt concret sense fer maniobres estranyes”, recorda el vocal de vol a motor de la junta directiva de l’Aeroclub, Òscar Güell.

Comentaris
To Top