Ciutat

El Taulí estudia la por i l’angoixa per la Covid-19

El Taulí / VICTÒRIA ROVIRA

Busquen 50 participants per validar una metodologia de treball que permeti tractar aquestes persones des de casa

El Taulí / VICTÒRIA ROVIRA

El Parc Taulí busca 50 voluntaris per a un estudi sobre la por i l’angoixa provocades per la Covid-19. El coordinador de la investigació, Marc Fradera, explica que amb la pandèmia “hi ha persones que pateixen ansietat o angoixa, no surten de casa i anar a l’hospital els pot suposar un inconvenient”.

Per aquest motiu, l’objectiu és validar científicament un tipus d’intervenció remota que permetria acompanyar aquestes persones des de casa, de forma remota a través de l’ordinador.

Fradera apunta que aquesta por o angoixa “es basa en un biaix atencional, en què es posa l’atenció de manera errònia en coses que no cal”. L’estudi analitzarà la resposta d’aquestes persones a una sèrie de paraules escollides expressament per validar “l’eficàcia i eficiència” de la metodologia de treball.

Actualment, ja es compta amb 20 participants i s’espera trobar-ne 50 més per tenir-ne 70 en total. Hi poden participar persones de tot Espanya, majors de 21 anys, enviant un correu electrònic a [email protected]. Les persones que hi vulguin participar han d’estar patint por o angoixa per la Covid-19 i disposar d’un ordinador Windows. La participació en l’estudi és voluntària i consta de realitzar exercicis de 10 minuts durant cinc dies consecutius. Tant en la setmana prèvia com en la posterior a l’estudi, les persones que hi participin hauran d’omplir un breu qüestionari.

Comentaris
To Top