ESPORTS

Jacobo: “El Sabadell està en dinàmica positiva, però encara no hem fet res”

Jacobo González, CE Sabadell

El màxim golejador arlequinat se sent “important” i explica que la tombarella de celebració la va aprendre a la platja de petit

Jacobo González, amb 6 gols, és el pitxitxi arlequinat / D.S.

“Vaig dir a principi de temporada que venia al Sabadell per ser protagonista i ho estic aconseguint. Ara em sento important”. Així defineix Jacobo González, el pitxitxi del Centre d’Esports amb 6 gols, la seva actual situació personal. L’últim el va fer contra l’At. Balears i ho va tornar a celebrar amb la ja famosa tombarella o salt mortal enrere. “És una cosa que vaig aprendre a fer a la platja des de molt petit i m’agrada celebrar així els gols quan són rellevants”, va desvetllar en un to distès.

El madrileny de 24 anys està en el camí del seu millor registre golejador. De fet, només es troba a un dels 7 que va marcar amb el Celta B la temporada 19/20. Això sí, hauria pogut millorar la marca perquè la lliga es va interrompre per la irrupció de la pandèmia. “Mai he estat un davanter centre ni la meva funció principal ha estat fer gols. Això també va en funció de la confiança, tenir continuïtat i agafar una bona dinàmica com ha passat al Sabadell”, subratlla.

Dinàmica. Aquesta és el concepte clau segons Jacobo per explicar el canvi de tendència del conjunt arlequinat. “Tampoc es pot atribuir només al canvi d’entrenador o de sistema de joc. Amb Antonio Hidalgo teníem molt la pilota i generàvem ocasions, però la pilota no entrava. Ara juguem d’una altra manera i la pilota entra, a vegades fent menys ocasions. És una qüestió de dinàmiques. En el futbol existeixen. No sé si primer ve la confiança i després els resultats o l’inrevés, però ara estem en una dinàmica positiva i l’hem d’aprofitar per allargar-la el màxim possible. Encara no hem fet res”.

A la Nova Creu Alta l’equip ha aconseguit canviar la tendència: 3 victòries i un empat en els últims quatre partits. L’objectiu és fer-ho també a fora: el Sabadell afrontarà tres duels consecutius com a visitant en només vuit dies. “No podem pensar a llarg termini. Costa molt sortir de la zona de descens i nosaltres, amb 7 partits sense perdre, encara hi som. Això parla de l’enorme dificultat de la categoria. La igualtat penso que ens pot afavorir. El primer de tot és sortir i després, ja veurem. Sempre partit a partit”.

El més immediat és l’Atlético Sanluqueño, dissabte (19.30 h) a l’estadi El Palmar, que el Sabadell ja va visitar a la Copa del Rei (2-0). “Serà totalment diferent. Aquell dia estàvem en una situació de molts canvis (Munitis per Hidalgo) i la dinàmica no era gens bona. Ara també serà difícil, però hi anem en unes altres circumstàncies”. A més de l’encert davant la porteria contrària, també destaca la bona labor defensiva de tot l’equip. “És un factor fonamental i es nota que ara l’equip és molt més sòlid i això també ajuda a la gent d’atac, se sent amb més confiança per fer coses”.

De moment, Jacobo lidera el capítol de màxim golejador de l’equip, però l’arribada de Dopi, en el mercat d’hivern, el podria amenaçar. “Ja signo que ell en faci molts en aquesta segona volta i em superi, això significarà un benefici per l’equip”.

Comentaris
To Top