Ciutat

La Creu Roja atén 72 persones sense llar a Sabadell durant l’Operació Fred

Les Unitats d’Emergència Social (UES) de la Creu Roja / VICTÒRIA ROVIRA
Les Unitats d’Emergència Social (UES) de la Creu Roja / VICTÒRIA ROVIRA

Creu Roja Sabadell ha atès 72 persones sense llar durant l’Operació Fred aquest hivern. L’entitat ha dut a terme 280 intervencions nocturnes durant la prealerta i l’alerta de fred, que es va allargar del dia 14 al dia 23 de gener. Aquesta fase que ja ha quedat desactivada perquè els termòmetres, durant la nit, superen els 3ºC. “Hem detectat noves persones sense llar”, apunten fonts de Creu Roja.

L’activació o no de l’Operació Fred depèn de les condicions meteorològiques. De 0 a 3ºC s’activa de mínima es posa en marxa la prealerta, amb sortides cada vespre de les Unitats d’Emergència Social (UES) de la Creu Roja. Per sota dels 0ºC és quan s’activa l’alerta i s’obren les portes de l’espai d’acollida nocturn. Aquest hivern, però, l’alberg nocturn només s’ha activat una sola nit i, amb capacitat de quinze places, només va acollir set persones.

Malgrat que les temperatures hagin escalat el termòmetre, les UES continuen sortint cada dimarts i dimecres al vespre. “Continuem assistint entre 30 i 33 persones a cada sortida”, apunten fonts de Creu Roja Sabadell.

Comentaris
To Top