Vallès

Alerta per la proliferació de concentracions de vehicles i curses il·legals a polígons

Al Pla de la Bruguera de Castellar del Vallès, aquest gener es van concentrar fins a 200 vehicles durant una nit

Control policial a l’entrada de Castellar / CEDIDA

Els polígons industrials del Vallès s’han erigit durant les darreres setmanes com a temptadores ubicacions per a concentracions multitudinàries de vehicles tunejats i curses il·legals. Els ajuntaments de la comarca, en col·laboració amb els cossos policials, hi planten cara amb controls durant el cap de setmana. Sabadell, Castellar del Vallès, Polinyà, Santa Perpètua i Sentmenat s’han coordinat per fer-hi front.

En el polígon del Pla de la Bruguera de Castellar, aquest gener es van concentrar fins a 200 vehicles durant una nit.

Les conduccions agressives durant les trobades, a vegades acompanyades d’apostes il·legals i consum d’alcohol i drogues, preocupen els municipis. Alerten que es posa en perill la seguretat tant dels concentrats com de terceres persones que puguin circular per la via.

El problema rau en el fet que les concentracions són molt complicades de dissoldre, tant per a les policies locals com per als Mossos, segons asseguren fonts municipals. Una vegada s’han produït, el mecanisme per sancionar els concentrats es basa en denúncies de trànsit, sempre que s’hagin pogut apreciar conduccions fora de la llei, controls d’alcoholèmia i inspeccions de vehicles.

És per això que evitar la proliferació de concentracions massives i curses il·legals de cotxes implica la prevenció policial, mitjançant controls als accessos dels polígons, que a més permetin detectar cotxes tunejats. Els darrers caps de setmana s’ha fet així a Castellar.

Comentaris
To Top