Oci i cultura

De ruta per la Sabadell que floreix en l’asfalt d’hivern

Mimoses a la plaça del Gas / DS

La ciutat brota, però ens cal entrenar la mirada per ser-ne conscients i que no ens passi desapercebuda. I és que, sovint, tenim estampes precioses davant els nostres ulls. Però com que hi són el nostre dia a dia, no ens hi fixem. Pots passar cada dia per la plaça del Gas… I potser encara no t’has aturat a contemplar l’esplendor de les mimoses!

És aquí on comença la nostra ruta d’avui. De fet, una passejada amb aires primaverals. I és que prossegueix el llarg anticicló de cels blaus i temperatures de fins a 25 graus, com ahir al migdia a Sabadell. 

Pruner a la plaça Ricard Simó / DS

La ruta ens porta a creuar el Passeig i entrar a la plaça Ricard Simó, on observareu el primer prunus florit (i altres tres en camí). En unes poques setmanes tenyiran de rosa tota la plaça i no fer el vermut a alguna de les terrasses que s’hi munten serà pecat.

Ens enfilem ara Via Massagué amunt, on trobem  uns tarongers davant l’edifici de Correus. Aprofiteu per ensumar. No és Sevilla al març, d’acord, però s’hi percep una fresca flaire.

Sortim ara per la ronda Zamenhof, creuem la Gran Via i sortim a parar al riu Ripoll. Allà trobarem múltiples ametllers, que ja fa unes setmanes que ens han donat l’alegria de la seva fulla blanca.  I és que els arbres fruiters són l’olímp de la floració. 

Tarongers a la Via Massagué / DS

Al riu farem trampa i farem més d’una aturada de la ruta. De fet, és un espai natural on trobarem de tot. També el groc de l’argelaga (no confondre amb la ginesta, amb la qual s’hi semblen) molt més petita i punxant. Argelaga que, precisament, va donar nom a una novel·la de la sabadellenca Gemma Ruiz. I si sortiu amb un cistell, podeu anar a caçar espàrrecs. Però caldrà esperar una mica, doncs encara no han tret fruit.

I llavors, la primavera

I si això és el que ens depara l’hivern, un spoiler sobr el que vindrà. Quan arriba la primavera i la llum del sol comença a allargar les tardes, és el moment en que els camps del Rodal tornen grocs gràcies a la colza en flor. També a l’abril arribarà el vermell dels primers badabadocs. I en poques setmanes brotarà la ginesta.

Ametllers al Rodal / DS

Comentaris
To Top