Ciutat

Retard en la negociació sobre el futur dels edificis dels Merinals

Els afectats pels habitatges amb dèficits estructurals dels Merinals, a les portes de l’Ajuntament / D.S.

L’Agència de l’Habitatge posposa la seva cita amb el veïnat del barri de Sabadell per a la setmana vinent

Els afectats pels habitatges amb dèficits estructurals dels Merinals, a les portes de l’Ajuntament / D.S.

L’Agència Catalana de l’Habitatge ha cancel·lat la seva reunió amb Ajuntament de Sabadell i veïns per abordar el futur del polígon d’Arraona-Merinals. Ahir dilluns s’havia acordat celebrar la mesa de negociació on les tres parts debatrien sobre com s’han de rehabilitar els edificis afectats  per patologies estructurals del barri i com repensar urbanísticament el quadrant comprès entre els carrers de La Palma, Argentina, Brasil i Tenerife, actualment és propietat de l’Agència de l’Habitatge. 

Malgrat que s’hagi cancel·lat la cita, ja han acordat una nova trobada pel proper dimarts 2 de març. Aquest retard, però, ha estat molt criticat pel veïnat, que espera aquesta reunió des de fa més d’un any: “Ens hi juguem el futur dels nostres habitatges. No és un simple canvi de data”, assenyala Jaume Garcia Arija, portaveu de l’associació de veïns afectats per l’habitatge dels Merinals. “És decebedor”, afegeix el veí, que no dona crèdit a aquesta marxa enrere. Fonts de l’Agència de l’Habitatge apunten que s’ha anul·lat “per motius d’agenda”.

Pisos rehabilitables

El gener del 2021 el Col·legi Oficials d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va diagnosticar els problemes que patia l’edifici i va determinar que no calia enderrocar i substituir els edificis, sinó que una rehabilitació integral era suficient per garantir l’habitabilitat. Va ser el COAC l’encarregat de dur a terme un estudi tècnic neutral per analitzar quin era l’estat dels pisos.

A partir d’aquest moment, i amb les conclusions tècniques a sobre de la taula, Habitatge, Ajuntament i afectats havien d’acordar com reparar els danys. Bé amb una rehabilitació integral o bé enderrocant i substituint els habitatges. Un nou capítol que caldrà abordar en la primera setmana.

Malgrat que no s’han posicionat formalment les tres parts, el veïnat té les idees clares: “Si no s’enderroquen i substitueixen els nostres pisos, reclamarem una reforma integral”, coincideixen. Una reparació que “hauria d’incloure” una millor accessibilitat i seguretat als seus habitatges, instal·lació d’ascensors, una nova xarxa d’enllumenat i clavegueram i una reparació de les esquerdes y les humitats que es filtren a les seves llars, entre altres peticions.

Comentaris
To Top