Ciutat

Iñaki Lamúa, ‘influencer’: “A Grècia la gent em para en sortir al carrer”

El castellarenc Iñaki Lamúa té una història sorprenent. Amb 14 anys, ara en té 27, va viatjar a Grècia amb l’institut i se’n va enamorar. Des de llavors ha après l’idioma del país de manera autodidàctica i s’ha impregnat dels costums de la regió. De fet, el jove té un canal de TikTok, anomenat @greek_vibes, en què penja vídeos parlant en grec.

Un any i dos mesos més tard de crear el canal, Lamúa té gairebé 170.000 seguidors i s’ha convertit en una de les persones més conegudes a Grècia, on pràcticament no pot sortir al carrer. Ell, però, viu a Madrid i treballa com a periodista, tot i que admet que li agradaria anar a viure a Grècia si se li presenta l’oportunitat.

@greek_vibes Ήθελα πολύ να το κάνω αυτό χαχαχα #greektiktok #tiktokgreece ♬ Question for mixed people MMVP Mr Elegant MMVP – ?Yo PerCy

D’on ve la teva predilecció per Grècia?

Quan tenia 14 anys vaig participar en un festival de cinema jove a Grècia amb el meu institut de Castellar. Em va agradar molt el país i vaig decidir aprendre l’idioma de la regió a casa. A més, als 18 em van escollir per ser presentador del festival de cinema Olympia International Film Festival, juntament amb una amiga. Als estius també anava al país sempre que podia i hi vaig conèixer gent molt interessant.

Iñaki Lamúa té 170.000 seguidors a Tik Tok / CEDIDA

Per quin motiu vas obrir el canal de TikTok fent vídeos en grec?

El canal de TikTok el vaig crear gairebé per casualitat el desembre del 2020. Vaig pensar que la meva història sobre com havia après grec podia interessar. Quan vaig penjar el primer vídeo vaig embogir, ja que em van començar a seguir 5.000 persones. En veure això, vaig decidir que havia de continuar fent contingut. En poc temps, diverses televisions gregues van contactar amb mi per entrevistar-me. Ara tinc gairebé 170.000 seguidors. Jo visc a Madrid, però quan estic a Grècia la gent em para en sortir al carrer. Soc una persona mediàtica allà.

Ets, doncs, un dels ‘influencers’ més coneguts a Grècia. T’esperaves aquest èxit?

Gens. De fet, mai hauria imaginat que seria influencer. Jo vaig estudiar Periodisme a la UAB, perquè la comunicació sempre m’ha agradat. Així i tot, TikTok era un canal que no coneixia i no hauria imaginat que els meus vídeos tindrien repercussió a Grècia. No era la meva intenció inicial ser tiktoker, però estic content de ser-ho.

El jove castellarenc treballa com a periodista, però passa les estones lliures penjant contingut a TikTok, una afició que li agradaria que fos un ofici

Quin contingut penges a TikTok?

El contingut dels meus vídeos és híbrid. D’una banda, explica la meva història sobre com vaig aprendre grec. I, d’altra banda, miro de traslladar costums espanyols als meus seguidors. Amb les sèries de Netflix Casa de Papel i Élite, els grecs senten atracció sobretot per aprendre castellà. Faig alguns tutorials perquè aprenguin l’idioma.

Quina és la teva funció social com a ‘tiktoker’?

Tinc clar que amb el meu compte de TikTok no vull influenciar algú a prendre segons quina decisió. La meva intenció és oferir una experiència i motivar la gent a explorar el món i aprendre coses noves de manera autodidàctica, com he fet jo. També intento transmetre idees d’igualtat i tolerància que bona part de la població dels països de l’est d’Europa encara no ha assimilat.

Et planteges marxar a viure a Grècia?

No ho descarto. He tingut algunes ofertes laborals, però les he denegat. Crec que encara puc crear més marca personal a TikTok. Tanmateix, estic obert a noves possibilitats laborals. Soc jove i no tindria problema per viure a un país que no és el meu.

Comentaris
To Top