Oci i cultura

Que la memòria de Layret quedi recollida en paper

La commeració del centenari de la mort de Francesc Layret encara cueja. I és que l’efemèride va servir com a excusa per reivindicar una figura que -potser- no era prou coneguda ni a Sabadell ni entre la societat civil catalana.

Allò que es presenta dijous és el catàleg de l’exposició Francesc Layret, Diputat per Sabadell. El fill roig del catalanisme, que va náixer al Museu d’Història i que ara itinera per diferents municipis del país. L’acte arrenca a les 18.30 h, a la Casa Duran (carrer del Pedregar, 7). Hi intervindran l’historiador i exdirigent dels Comuns Xavier Domènech, el comissari de l’exposició i rector de la UPEC Jordi Serrano; així com i Ignasi Rodríguez Roda-Layret, de la família Layret.

Amb aquesta acció, hi quedarà un material de consulta tan complet i suggerent com aquest catàleg, que recull tota la informació, documents inèdits i fotografies d’època de l’exposició. En el darrer tempstambé s’ha publicat la biografia sobre aquest advocat laboralista a càrrec de l’exdiputat i membre del Col·lectiu Ronda Vidal Aragonès.

Portada del catàleg / DS

Comentaris
To Top