Ciutat

Un acte públic recordarà els dos anys de pandèmia a Sabadell

El Taulí / VICTÒRIA ROVIRA

L’Ajuntament organitza un acte el diumenge 13 de març a les 11 h al recinte exterior del Parc Taulí

L'homenatge es farà davant del Taulí / VICTÒRIA ROVIRA

Ara fa dos anys la pandèmia del coronavirus va impactar de ple tot el món. Per commemorar-ho, l’Ajuntament de Sabadell organitza un acte de record el diumenge 13 de març, a les 11 h, al recinte exterior del Parc Taulí.

El dia escollit coincideix amb els dos anys de la declaració de l’Estat d’Alarma per part del govern espanyol, una situació que va entrar en vigor l’endemà, aleshores dissabte 14 de març del 2020.

Serà un acte obert a la ciutadania i en què les entitats que ho vulguin podran fer una ofrena floral avisant amb antelació al consistori per via d’un correu electrònic a [email protected] abans del dijous 10 de març. Al llarg de la commemoració es descobrirà un memorial que recordarà la lluita contra la pandèmia.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, recorda que aquest homenatge s’ha hagut de posposar per les diferents onades de la pandèmia i que ara es pot fer per la millora de la situació. Farrés assegura que “volem recordar les víctimes i les seves famílies, posar en valor la tasca dels professionals i la solidaritat del conjunt de la societat com també l’empenta i ganes de tirar endavant”. Durant la cerimònia hi haurà diferents interpretacions de peces musicals a càrrec de la Coral La Carena de la Unió Excursionista de Sabadell, que participa de forma solidaria en la commemoració.

Tres de cada deu

Entre el 13 de març del 2020 i el 4 de març del 2022, 66.788 sabadellencs s’han contagiat de coronavirus, un 30,89% de la població; tres de cada deu veïns. En el mateix temps, 713 persones han mort per aquesta malaltia i actualment n’hi ha 37 ingressades.

Tanmateix, el 80,4% de sabadellencs estan vacunats amb la pauta completa, i el 41,9% té la tercera dosi.

El Taulí baixa del centenar de pacients Covid per primer cop el 2022

Comentaris
To Top