Ciutat

Retiren el rellotge de la façana de l’Ajuntament per restaurar-lo

L'espai on se situa el rellotge de la façana de l'Ajuntament / LLUÍS FRANCO
L'espai on se situa el rellotge de la façana de l'Ajuntament / LLUÍS FRANCO

El rellotge de l’Ajuntament ja no indica l’hora des de la façana principal de la plaça de Sant Roc, 1. El consistori ha retirat aquesta peça icònica per protegir-la durant les obres de rehabilitació que s’estan fent a la casa consistorial i no hi tornarà a ser almenys fins al mes de juny, quan està previst que acabin els treballs que es fan en aquest espai.

Concretament s’ha retirat l’esfera del rellotge per evitar que es malmeti durant els treballs i s’aprofita aquest fet perquè l’equip de manteniment del consistori  la restauri i recuperi el seu millor aspecte. Des de l’inici de les obres, el passat 24 de gener, ja quedava poc visible darrere la malla de protecció de la bastida.

Mig milió per a la façana

Les obres de rehabilitació de la façana de l’Ajuntament han de permetre reparar i tornar a pintar la façana, es milloraran les portes d’accés, els porticons de fusta, les reixes i les fusteries. També es reforçarà la seguretat dels accessos a la coberta. Al conjunt de la façana, s’eliminaran tots els cables que hagin quedat obsolets i la resta es traslladaran a l’interior de l’edifici o es deixaran a fora de manera endreçada.

Detall del punt on es col·loca l'esfera del rellotge de l'Ajuntament / LLUÍS FRANCO

Detall del punt on es col·loca l’esfera del rellotge de l’Ajuntament / LLUÍS FRANCO

El Govern ha invertit més de 560.000 euros en aquest projecte. Es treballarà en dues fases. La que s’està fent ara és al primera i fa referència a la façana principal i a les del Racó del Campanar i el carrer del Sol. La previsió és que  aquesta part de l’obra estigui acabada el mes de juny o, com a molt tard, a finals d’agost perquè es pugui celebrar el pregó de Festa Major. I un cop feta aquesta part, es passarà a la segona, la de la façana de Doctor Robert, amb la previsió de tenir acabades les obres en la seva totalitat el mes de setembre.

Comentaris
To Top