Ciutat

Els majors de 65 anys tenen a disposició un carnet per a descomptes culturals del 40% a Sabadell

L’Ajuntament posa en marxa la iniciativa, dirigida a sabadellencs que siguin socis de casals i entitats de gent gran

Presentació del Carnet +60

Uns 8.000 sabadellencs ja poden beneficiar-se de descomptes d’un 40% en alguns espectacles culturals de Sabadell. L’Ajuntament ha creat el Carnet 60+, per a les persones empadronades a la ciutat que formin part d’una associació o un casal de gent gran i que tinguin més de 65 anys (o les de més de 60 que siguin jubilades o pensionistes).

Es tracta d’un projecte que incideix en la idea d’envelliment actiu per afavorir que la gent gran pugui fer activitats de tota mena, facilitant també a les persones grans l’accés a la programació cultural. La tramitació dels carnets, gratuïts, personals i intransferibles, es fa directament des dels esmentats casals i entitats. El descompte s’aplicarà presencialment, mostrant el carnet a les guixetes dels equipaments on es representen els espectacles. Aquesta acció vol posar en valor l’associacionisme així com la importància i els beneficis que té per a les persones grans el fet d’associar-se o participar en aquests espais.

En la presentació de la iniciativa, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha destacat la importància d’ajudar la gent gran a mantenir-se activa: “La Covid ha tingut una influència en la nostra normalitat, en la vida social, en les activitats que fem, i ha estat especialment important entre la gent gran. Ara que recuperem poc a poc la vida a la ciutat, volem ajudar la gent gran a tornar a agafar confiança, a trencar la por, a trencar l’aïllament i la solitud”. Hi ha unes 40.000 persones a Sabadell que tenen l’edat per poder rebre el carnet, en cas que s’associessin a alguna entitat o casal.

Al mateix temps, el carnet vol fomentar la participació i volr trencar els estereotips sobre els casals i les activitats que fomenten, tal com han recalcat en la presentació la presidenta de la Coordinadora de casals i entitats de gent gran, Maria Rosa Mota; la presidenta de l’entitat Tria tu teatre, Teresa Guitart; i la directora del grup de teatre de Casal Gent Gran Can Rull, Carmen Vidal.

La posada en marxa del carnet va de la mà de la proposta La Cultura us acompanya, un projecte on els casals visiten un dels equipament culturals i gaudeixen (amb descompte també) d’una activitat cultural acompanyada pels mateixos professionals que expliquen les obres. És un projecte pilot que pretén acostar la cultura a tothom. S’ha començat a treballar amb alguns casals de barris com Can Rull o el Sud.

Comentaris
To Top