Oci i cultura

La unió de 17 teatres nega que a Sabadell, “cadascú vagi per ell”

Escena de ‘Leda’, de la Cia Amfiteatre, que el dia 27 farà un tastet d’‘Antígona’ / lluís franco

“Hem de desterrar la frase feta que diu que a Sabadell, cadascú va per ell”. El regidor de Cultura, Carles de la Rosa, enceta així la presentació dels actes amb motiu del Dia Internacional del Teatre. 

Una declaració d’intencions que arrodoneix amb dues dades: La ciutat compta amb 17 sales d’exhibicions (entre públiques i privades) i més de 50 companyies (entre professionals i amateurs). 

Una immensa majoria s’ha agrupat en torn a la diada teatrera, que se celebra a nivell mundial el pròxim 27 de març. Els actes s’agrupen a Sabadell en tres grans potes. Tal com explica el jove actor i dramaturg Marcel Castillejo, la primera la conformen els tallers adreçats a infants i joves que s’impartiran aquest mateix diumenge (20 de març), els quals han estat organitzats per Joventut de La Faràndula, el Centre Parroquial Sant Vicenç i el Teatre d’insomni.  Els tallers son gratuïts però cal inscripció prèvia. I és que tindran lloc als patis de l’Escola Joanot Alisanda, de la Creu Alta, i de Teresa Clara, respectivament. 

Acte central

Una setmana més tard, el diumenge 27, se celebrarà l’acte central de la diada a l’entorn del Mercat Central. Entre les 11 i les 14 h, una dotzena de companyies oferiran fins a 16 tastets (fragments de curta durada) de les seves obres. “Serà una mica poti poti, però la idea ja és fer aquesta mostra de cadascú”, afegeix Castillejo. 

A més a més, es llegirà un manifest central, escrit pel dramaturg Xavier Quero. “El leit motiv és expressar les ganes que tenim de tornar a trobar-nos a l’escenari”, explica. “Després dels dos anys de pandèmia, recordarem quin era el vestuari que portaves en aquella darrera funció, quins els decorats, etc”, afegeix.  

El manifest el llegiran les actriu Montse Martínez, Montse Vidal i Pep Carpena. Aquest darrer ha estats un exitós participat del programa El Llop, de Tv3, amb el qual interpretarà Terra Baixa a les ordres d’Àngel Llàtzer. Un espectacle que també passarà per Sabadell, aquesta tardor, tal anuncia el regidor Carles de la Rosa (sense concretar la data).  

La tercera pota dels actes serà la programació a les sales d’exhibició (entre els quals l’espectacle d’En Peyu al teatre públic de La Faràndula, aquest dissabte a les 20 h).

  • Acadèmia de Belles Arts

Què: ‘Revolta de bruixes’

Quan: Dia 19 (22 h)

Preu: 11 € (estudiants 5 €). 

  • Teatre Sant Vicenç

Què: ‘La corda maleïda’

Quan: 19 i 26 (22 h). 20 i 27 (18 h).

Preu: 12 € 

  • Teatre Arlequí

Què: ‘Faules’

Quan: Dies 19 i 26 (18 h). Dies 20 i 27 (12 h).

Preu: 7 €

  • La Bàscula

Què: ‘Els teixidors’

Quan: Dies 18, 19, 20, 25, 26 i 27 (a les 18 h). 

Preu: 12 €

Cava Urpí

Què: M’esperaràs

Quan: Dies 18, 19, 25 i 26 (21 h). Dies 20 i 27 (18.30 h). Preu: 20 €

  • L’Alternativa

Què: ‘Heathers, el 

musical’

Quan: 18 i 25 (20 h), 29 i 26 (19 h) 20 i 27 (18 h)

Preu: 12 €

  • Espai Foc

Què: ‘La vida de Colette sense censura’

Quan: Única sessió. Dia 26 (20.30 h)

Preu: Gratuït (amb reserva)

Comentaris
To Top