Ciutat

Les confessions religioses s’uneixen per la pau al món

En el marc de la recent trobada a la Taula de Creences i Conviccions de l’Ajuntament entre les diverses associacions religioses de la ciutat, el Diàleg Interreligiós de Sabadell i Justícia i Pau, han decidit organitzar una caminada interreligiosa a favor de la Pau al món. La trobada compta amb el suport de l’Associació Unesco Diàleg Interreligiós (AUDIR), Ajuntament de Sabadell, Xarxa Catalana d’Entitats i del Moviment Ecumènic de Sabadell.

Per fer-ne d’aquesta trobada un èxit de participació, comptant amb el nombre més gran possible de membres de les diverses confessions religioses presents a la ciutat, s’ha decidit celebrar la caminada el pròxim dissabte 26 de març, per tal d’evitar interferir en la Setmana Santa i l’inici del Ramadà, que comença el 2 d’abril.

Lectura d’un manifest

L’itinerari, d’uns quatre quilòmetres i mig, tots ells per Sabadell, amb sortida a l’Església del Redemptor (c/ Moratín 105), farà parada a set centres de culte –Església del Redemptor, Església Evangèlica Centro Familiar Cristiano, Església catòlica de la Trinitat, Església de Crist (anglicana), Església Ortodoxa, Mesquita la Unió i Església Bahà’í–.

Al final de la caminada interreligiosa es llegirà un manifest a favor de la Pau de totes aquestes esglésies més l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies.

Més de cinquanta centres catòlics

A Sabadell hi ha 89 centres dedicats al culte religiós. El catolicisme, amb 15.000 fervents i 51 centres catòlics, és la més combregada –segons el darrer estudi del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat de Catalunya (CEO),  seguida de l’evangelisme, amb uns 5.000 practicants –26 centres a la ciutat–.

Així mateix, tot i ser més minoritàries, hi ha sis centres islàmics, tres centres dels testimonis de Jehovà, un centre mormó i dos de moviments espirituals.

Comentaris
To Top