ESPORTS

El Sabadell, a refer-se davant el RM Castilla

Jacobo en el CES-Castelló

El conjunt arlequinat vol aixecar de nou el vol en el retorn del filial madridista a la Nova Creu Alta

Jacobo en una acció del Sabadell-Castelló de la passada jornada / Ll. Franco

Just quatre mesos després, Sabadell i RM Castilla es tornen a enfrontar aquest diumenge (17 h) a la Nova Creu Alta. En circumstàncies ben diferents. Aquell 20 de novembre, a Valdebebas, quedarà marcat com la fi d’un cicle amb un nom propi: Antonio Hidalgo. Pocs, o gairebé ningú, hauria apostat llavors per l’actual situació de l’equip arlequinat, instal·lat a la zona mitjana quan tot apuntava a una temporada de molt patiment. Pot mirar amb il·lusió cap amunt, però no pot perdre de vista la zona de perill. És un duel que pot definir l’objectiu definitiu d’aquesta recta final de la lliga.

Com reaccionarà el Sabadell després de la derrota contra el Castelló que va trencar la seva espectacular ratxa? “Doncs com hem fet sempre, enfocant tota l’energia en el partit més immediat. Sempre és més agradable treballar després de guanyar, però no tens gaire temps d’assaborir les victòries ni patir amb les derrotes, només podem pensar a sumar els tres pròxims punts i en això hem estat centrats durant la setmana. L’equip manté intacta la seva ambició i tenim molt clar l’objectiu”, ha explicat Pedro Munitis.

El tècnic càntabre no podrà asseure’s a la banqueta després dels dos partits que li han caigut per la seva expulsió de dissabte passat. “Ja em vaig disculpar i no hi ha pitjor càstig per a mi que no poder dirigir l’equip des de la banda”. Això no impedirà una cordial salutació amb el tècnic del filial blanc, Raúl González, amb qui va coincidir dues temporades en la seva època de jugador al R. Madrid. “Tenim una molt bona relació”, ha assegurat. El seu segon, el sabadellenc Manolo Sánchez, s’encarregarà de transmetre les consignes als jugadors a l’Àrea tècnica.

Gassama, encara no

En la seva presentació com a nou jugador arlequinat, l’internacional senegalès Lamine Gassama va mostrar la seva predisposició a ser útil a l’equip com més aviat millor. “Vull aprofitar aquesta oportunitat que m’ofereix el Sabadell de tornar al futbol”, va dir. Munitis no el descarta en la convocatòria, però avisa que “hem detectat carències físiques després de tant de temps sense competir. En la interpretació del joc i les situacions, està millor de l’esperat”.

Preguntat pels pocs minuts de l’altra fitxatge d’hivern, Dopi, el tècnic va ser clar: “tenim una plantilla d’alt nivell i amb molta competitivitat. Potser mereix jugar més, però per fer-ho haig de treure algú”, en al·lusió a Néstor o Kaxe.

Pitjor a fora

Sempre es parla de la irregularitat dels filials, però aquest RM Castilla té una curiosa regularitat: poderós a casa i poc resolutiu a fora. Només dues victòries a domicili i davant els cuers Betis (0-3) i Costa Brava (0-1). L’equip del mític Raúl González Blanco, amb un partit pendent contra l’UCAM, encara somia a enganxar-se a la zona de play-off.

A la seva plantilla, però, tè jugadors d’una gran qualitat individual. De fet, sis han debutat al primer equip del Real Madrid a la màxima categoria: Sergio Arribas – és el pitxitxi de l’equip amb 11 gols -,  Antonio Blanco, Peter Federico, Marvin, Miguel Gutiérrez i Santos. El duel serà dirigit pel col·legiat valencià Francisco Javier Fernández Vidal.

Presència madridista

Tot fa preveure una gran entrada a la Nova Creu Alta. Durant la setmana s’han venut més de 900 entrades anticipades i a la taquilla se superarà clarament el miler. Això confirma la gran presència de colònia madridista a la ciutat, amb ganes de veure el filial blanc i l’al·licient de Raúl González a la banqueta. Serà la primera vegada que Sabadell i RM Castilla s’enfrontin a la tercera categoria del futbol estatal. Fins ara, sempre ho havien fet a Segona A, l’última vegada fa vuit anys amb un vibrant 3-2 arlequinat (gols d’Aníbal Zurdo, Collantes i Antonio Hidalgo). De fet, la Nova Creu Alta és un escenari maleït pel filial blanc: només ha pogut esgarrapar dos empats i una victòria (l’1-4 de la temporada 78/79 recordat per un gran gol de Pep Molet) en un total de 13 visites.

Comentaris
To Top