Oci i cultura

La Festa de la Primavera torna en viu a l’Espai Natura

Estampa de l’edició de l’any 2019 / ds

Probablement no vau notar res. Però a les 16.33 h exactes de dissabte passat, vam entrar a la primavera. Certament, els dies rúfols i el plugim no acompanyen a percebre el canvi estacional. Però hi haurà candi d’hora aquest diumenge, 27 de març (a les 2 h seran les 3 h). I el següent, 3 d’abril, torna la tradicional Festa BBVA de la Primavera, que organitza la Fundació 1859 Caixa Sabadell. 

“Ja teníem ganes de poder fer-la presencialment”, explica Joan Carles Sunyer, director de la Fundació. De fet, el 2020 es va haver de suspendre (havia esclatat la Covid poc més d’un mes abans). I el 2021 es va realitzar per streaming. “El darrer any presencial vam aplegar més de 7000 persones, així que assumint aquest caràcter potser força massiu, hem decidit limitar l’aforament a 3.500 persones”, detalla Sunyer. 

És per això que enguany (la 24a edició) serà necessari fer reserva prèvia. L’entrada general de 3 € (i gratuïta per als menors de 2 anys), bàsicament per sufragar la gestió del control de l’aforament. 

50 anys del Museu

Enguany se celebra el 50 aniversari tant del Museu de la Vida al Camp i del Centre d’Activitats Ambientals de Can Deu. “Ambdós equipaments comencen l’any 1972, amb un caràcter força pioner”, explica Sunyer. “I el pas del temps i el canvi social fa que si abans eren els pares els que tenien coneixements de la vida a pagès, ara ja són els avis dels nens els que mantenen aquesta proximitat”, sosté Sunyer, tot evidenciant les transformacions sociolaborals: De la ciutat industrial a la postindustrial i el retorcés de l’agricultura i ramaderia al Vallès.

Estampa de l’edició de l’any 2019 / ds

Canvi climàtic

L’educació ambiental, però, han pres encara més importància arran de la situació d’emergència climàtica global. I l’Espai Natura no n’és aliè. “Pe això fa dos anys que hem incorporat la sostenibilitat com a línia estratègica, amb dos nous tallers: energies renovables i tractaments de reciclatge i residus”, avança Sunyer. A més a més, a hores d’ara tenen entre mans un ambiciós projecte d’aula nova que només emprarà energies renovables.

Programació

Els assistents rebran la Benvinguda a la Primavera amb la Cia. Bambalina, de 10 a 14 h. I es trobaran amb la Mostra d’Entitats de Sabadell. Al llarg del matí hi haurà la cercavila Els marxants de Can Seixanta. de la Cia. Actim. Com a final de festa hi haurà l’espectacle Animació per la mainada… i més grandets, amb Jaume Barri (de 12 a 13 h). Durant tot el matí hi haurà tallers de Natura, una gimcana solidària i visitar l’exposició Espai Natura. 50 anys de cultura rural.

La Festa inclou la visita al Museu de la Vida al Camp i als animals de la granja, els jocs interactius Gargot d’imaginaci’ de la Cia. Guixot de 8, jugar amb el Núvol de bombolles de la Cia. Bombolles de Sabó…

Comentaris
To Top