Ciutat

La tecnologia immersiva arriba a les escoles de vol

Una estudiant, amb les ulleres de realitat virtual, a l’Aeroport de Sabadell / cedida

Experimentar en primera persona com és volar. Amb aquesta premissa l’escola de Aerolink, amb seu a l’aeroport de Sabadell des de fa diverses dècades, espera oferir als futurs professionals de l’aviació com és volar en una aeronau de l’empresa com un professional, gràcies a la tecnologia immersiva.

“Entenem que al final no tothom té aquesta opció, i és per això que ho volem posar a l’abast de tothom, sense la necessitat de tenir un simulador”, explica Xavier Ribas, cap d’admissió de l’empresa amb seu a Sabadell, durant l’assistència d’Aerolink al Saló de l’Ensenyament. La creixent demanda per un sector, temps enrere força desconegut per una part de la societat, i que progressivament ha anat guanyant adeptes, ha estat clau per fer aquest pas endavant en l’àmbit tecnològic “testejar què és pilotar una aeronau katana DA40, a més de poder conèixer l’escola des de qualsevol punt”, detalla.

Un nou giny que s’afegeix als ja existents a la seu de l’Aeroport, com el simulador d’un Airbus A320 per a pilots, i d’una rampa física d’emergència per als tripulants de cabina: “El sector aeronàutic s’està digitalitzant, i és per això que hem d’oferir les millors condicions perquè tothom pugui desenvolupar la seva carrera professional”, apunten fonts de l’escola sabadellenca.

“Cada vegada hi ha més dones”

Amb les dades dels darrers mesos sobre el nombre d’operacions realitzades mensualment a l’Aeroport, la recuperació post pandèmia ja és una realitat, gràcies, en bona part, a l’activitat de la desena d’escoles de vol presents a la l’aeròdrom sabadellenc. Segons explica Ribas, un indicatiu clar d’aquest l’enlairament són els diversos processos de reclutament que estan duent a terme les companyies de vols comercials: “En temps de Covid, un comandant feia un vol al mes. Ara la gent que acaba la seva formació entra a treballar”.

Entre els alumnes i futurs professionals de l’aviació destaca la procedència de molts ells. Si bé és cert que avui dia l’alumne europeu té més presència a les aules, hi ha una alta demanda des de l’Orient Mitjà: “Tenim un volum important de gent internacional. Molts d’ells, venen de països com Iraq, Iran, Líban, dels Emirats àrabs o del Iemen”, detalla.

Del perfil d’alumnat a l’escola de vol s’ha experimentat un canvi de tendència en els darrers temps, amb la irrupció del sector femení entre els futurs professionals de l’aviació: “Com passa en altres àmbits de la societat, aquí també s’estan trencant barreres, i cada vegada hi ha més dones que són pilots. Encara no estem al 50%, però hi ha una tendència a l’alça”, analitza.

Comentaris
To Top