Ciutat

Els sabadellencs responen: què significa el Parc de Catalunya per la ciutat?

El Parc de Catalunya està de celebració. El 21 de març de 1992 es va inaugurar el que Sabadell reivindica com el seu “pulmó verd”, que tres dècades enrere es va convertir en el parc urbà més gran de Catalunya. L’espai ha deixat grans moments a la ciutat en aquests 30 anys: la plantada massiva d’arbres, l’enterrament d’un cotxe o els concerts de festa major . Per a molts sabadellencs és també un lloc on caminar diàriament, quedar-hi amb els amics, passejar-hi el gos, practicar-hi bike trial o fer piruetes a l’skate park. Hem sortit al carrer per conèixer tres històries diferents de sabadellencs, que ens expliquen la seva relació amb el Parc de Catalunya.

Maria Àngels Carol

“Passejar per aquest pulmó verd transmet pau i salut”

La santquirzenca Maria Àngels va traslladar-se a Sabadell fa quatre anys i tenia molt clar a quina zona de la ciutat volia viure: “Vaig buscar pis a prop del Parc Catalunya, perquè crec que és una joia. A mi passejar per aquest pulmó verd em dona vida. I jo el que volia era això. És fantàstic!”, exclama. “I sempre està molt ben cuidat”, afegeix.

Entremig d’una de les seves passejades habituals, reflexiona sobre què significa per a ella el Parc Catalunya: “Em transmet pau i salut. A més, em recorda Antoni Farrés, que va ser qui va plantejar fer aquest espai. Va ser un dels seus projectes”.

L’exalcalde de la ciutat es fa present als sabadellencs que passegen pel Parc Catalunya gràcies als més de quatre metres del monument L’home de bronze, de l’artista Agustí Puig, que en recorda la figura.

Sara i Miquel

“És un lloc bonic per als gossos”

Fa 30 anys que el Parc Catalunya es va inaugurar. Des d’aleshores, ha estat un espai idoni perquè centenars de sabadellencs hi passegin el gos. És el cas de Sara Molina i Miquel Gallego.

“Jo vivia en una altra zona de Sabadell i tenia el Parc Catalunya lluny. Però ara que hi vivim, és molt maco passejar-hi amb els gossos”, opina el Miquel. “I si un dia tenim fills, també serà un molt bon lloc per anar-hi amb ells”. La Sara assenyala que s’ha convertit en un espai de trobada amb amics “molt important” durant la pandèmia. Tot i això, creu que la zona per passejar els gossos necessita il·luminació, ja que “a la nit genera inseguretat”.

Marc i Joan Sans

“El circuit de ‘bike trial’ atrau esportistes de tot Catalunya”

El Parc Catalunya també atrau gent de fora de Sabadell. Com el Marc Sans, que acompanya el seu fill Joan per practicar bike trial a l’escola de les germanes Avant. Venen de Viladecavalls: “Aquest circuit del Parc Catalunya ens facilita molt les coses a l’hora d’entrenar i atrau gent de tot arreu. No ens hem de desplaçar a la muntanya, on a l’hivern es fa fosc més ràpid. Aquí, en canvi, hi tenim llum artificial”, explica el pare. “És un punt de natura a dins la ciutat, que sempre és bo”, afegeix. ”Quan pujo a la bicicleta em sento millor, em sento bé practicant esport aquí”, comenta el Joan.

Comentaris
To Top