Ciutat

La Crida, sobre el ritme de les obres de l’Ajuntament de Sabadell: “Gestionar és fer allò que promets”

Sabadell no va en cap direcció. Molt festival, molta foto del Govern amb les pales i després… res. Gestionar no és fer campanya política, és fer el que has promès”. La Crida manifesta el seu malestar amb el Govern municipal pel grau d’execució de les inversions per al 2021, que s’ha situat en el 10,5%, el més baix dels últims cinc anys. És a dir, 9 de cada 10 euros previstos per obres i millores a la ciutat no s’han traslladat al carrer.

La regidora de la Crida Anna Lara qualifica la gestió del PSC “d’alarmant”. Creu que està portant l’administració municipal al “col·lapse” i al conjunt de la ciutat a una situació de “paràlisi”. Lara tira d’hemeroteca i es pregunta “de què va servir” presentar els pressupostos de 2021 com els “més elevats de la història” si després l’executiu sabadellenc “no es gasta els diners”.

Les regidores Anna Lara i Nani Valero, presentant la moció / cedida

La regidora Anna Lara amb la portaveu de la Crida, Nani Valero / D.S.

La formació alternativa considera que el Govern “s’excusa” amb factors externs –que afecten totes les administracions– com la pandèmia i la inflació, o amb la burocràcia del mateix Ajuntament. “Dos anys després no poden seguir amb el mantra de la Covid perquè és espolsar-se les responsabilitats”, assegura Lara, que creu que el 2021, segon any de mandat, hauria d’haver estat el “millor” en termes d’execució.

“El Govern de transformació va fer més”

El Govern quadripartit (2015-2019), que integrava la Crida, ha rebut crítiques per l’excés de planificació i el baix grau d’execució de les obres municipals. Segons Lara, quan ara s’analitza amb perspectiva, “el Govern de transformació va fer més”. “Vam deixar encarrilat el que s’està veient ara a la ciutat. El que estem veiem ara és la feina del Govern de transformació, de les obres de Farrés encara no en sabem res”.

Comentaris
To Top