ESPORTS

El Sabadell vol refer-se al camp de la revelació del grup

Aleix Coch en el Sabadell-RM Castilla

El San Fernando defensa posició de play-off i destaca pel seu gran potencial ofensiu

Aleix Coch, sensible baixa a l'eix de la defensa arlequinada / Ll. Franco

El Sabadell estrena el tram de les últimes 10 jornades aquest diumenge (12.45 h) a l’Estadi Bahia Sur davant el San Fernando. Deia el mític Luis Aragonés que les lligues es decideixen precisament en aquests 10 darrers partits. No deixa de ser una obvietat, però amb matisos importants: al joc s’hi han d’afegir altres factors emocionals, com saber controlar el nerviosisme o l’ansietat en escenaris determinats. Arriba el moment de la veritat i el Sabadell ho afronta en una situació enganyosa: encara podria mirar cap amunt si enganxa dues jornades favorables i també es podria acostar de nou a la zona de perill si surt creu. Ara més que mai s’ha de centrar en la filosofia de Pedro Munitis i abocar tota l’energia en el pròxim partit. Després, ja veurem cap a on mirem.

Pedro Munitis, que complirà el seu segon partit de sanció a San Fernando, considera que la fórmula per tornar al bon camí és “enfocar-ho tot en la nostra feina i sempre amb màxima humilitat. Tenim l’experiència per tornar-hi, ser competitius i no pensar en les conseqüències de la victòria o la derrota”. Reconeix que en el partit contra el RM Castilla va notar “una certa ansietat a la segona part sobretot. Hem de saber aïllar-nos de factors externs i sortir a guanyar els tres punts amb la màxima ambició en cada partit”.

El San Fernando serà una autèntica prova de foc per calibrar la reacció arlequinada després de l’últim ‘0 de 6’. Munitis destaca la gran temporada del conjunt gadità. “Desconec el seu pressupost, però és evident que no van descalços i tenen una gran plantilla. Per a mi no és cap sorpresa que estiguin ara mateix en zona de play-off. És un dels equips més potents del grup”.

Cau Néstor

La baixa d’Aleix Coch, per sanció, serà el hàndicap més sensible. Munitis admet que “és un jugador importantíssim a dins i fora del camp, però em preocupa el just. Amb Guillem i Teo tenim una total confiança i han estat sempre a un bon nivell”.

L’absència que no s’esperava és la de Néstor Querol, confirmada pel mateix tècnic. “Pateix uns problemes físics i no sabem exactament el seu abast”. En canvi, el carril dret recupera efectius. Óscar Rubio ja entrena amb el grup, però Munitis veu “precipitat” el seu concurs mentre Lamine Gassama està cada vegada “millor” i no es pot descartar el seu debut durant un partit que significarà el retorn de Dopi al seu antic escenari d’aquesta mateixa temporada. Recordem que va deixar el San Fernando havent sumat 5 gols.

El San Fernando ja es pot considerar com la revelació del grup. Ningú podia sospitar que estaria ara en zona de play-off. El potencial ofensiu és la seva principal arma (43 gols) i tothom està pendent del seu màxim golejador, el francès Jonathan Biabiany (6 dianes), amb problemes físics. L’equip dirigit per Nacho Castro no perd des del 0-1 davant l’Andorra fa 7 jornades, però els dos últims duels a casa han acabat amb empat: Albacete (3-3, igualant un advers 1-3) i Alcoià (0-0). Una altra data significativa: en cinc dels seus últims partits ha marcat tres gols. El partit serà dirigit pel col·legiat murcià Jorge Díaz Escudero.

Antecedent amb maneta

Un vell cartell aparegut a les xarxes descobreix l’antecedent amb l’antic San Fernando que va desaparèixer el 2009 per refundar-se. El 28 de novembre de 1954 el Sabadell va jugar al ‘Campo de Deportes de Madariaga’ a les 15.45 hores per enfrontar-se al CD San Fernando. Era la temporada 54/55 a Segona Divisió, dins del grup del sud. Va acabar amb maneta local (5-1) i les entrades valien entre 16,90 i 44,90 pessetes.

Comentaris
To Top