Ciutat

Sabadell preveu remodelar els entorns escolars de Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume

L’Ajuntament de Sabadell preveu remodelar els entorns escolars de les escoles Samuntada, Sant Julià i Joaquim Blume. La Junta de Govern Local s’aprovarà un paquet de mesures amb un pressupost de 400.000 euros per actuar al voltant de les escoles, en el marc dels projectes EDUSI i finançats amb fons FEDER al 50%, que permetran, entre d’altres, fomentar el verd al voltant de les escoles.

La primera partida, de 550.000 euros, ja es va aprovar ahir dilluns a través de la Junta de Govern Local, i permetrà actuar al voltant de setze centres, amb unes obres que s’allargaran un màxim de deu mesos. Es tracta de les escoles bressol Vapor Buxeda Nou i Arraona, i les escoles i instituts Estel, Joanot Alisanda, Miquel Martí i Pol, Can Llong, Gaudí, Mas Boadella, Virolet, Can Rull, Xaloc, Ramar 1, Vedruna Immaculada, Servator, Bertan i Jaume Viladoms.

Entorn de l’escola Samuntada, que serà reformat

L’actuació en aquests entorns se centrarà en vuit carrers, on s’ampliaran voreres, s’instal·laran ressalts per als cotxes i es milloraran els senyals per facilitar la mobilitat a peu. A més de beneficiar el centre educatiu, també suposarà una millora dels accessos a altres equipaments, com ara CAPs, biblioteques o centres cívics.”Això permetrà que els nens quan surtin dels centres es trobin d’entrada amb voreres més amples i guanyin qualitat”, detalla l’alcaldessa, Marta Farrés.

Les obres a l’entorn del Samuntada, a partir de la tardor

També es preveu una tercera actuació en 92 espais de la ciutat, on s’hi invertiran 100.000 euros per reforçar la senyalització. Entre les mesures, es preveu instal·lar pilones per evitar que els vehicles de pares i mares envaeixin la vorera quna van a recollir els infants, uns elements que es preveu homoegeïtzar a tots els centres.

Actuar a tots els barris

En total, l’Ajuntament invertirà un milió d’euros en millores a l’entorn dels centres educatius de la ciutat per garantir una mobilitat segura dels infants, tant d’escoles bressol com d’escoles i instituts. El govern preveu actuar a tots els barris de la ciutat a partir del segon semestre del 2022, amb obres que permetran ampliar voreres, elements per reduir la velocitat dels vehicles al seu pas pels centres, pintant la calçada amb colors vius per diferenciar-los de la resta o posant noves senyalitzacions verticals.

Sabadell destina més d’un milió d’euros a promoure una mobilitat més segura als centres educatius. Les accions, que es començarien a executar el darrer trimestre de l’any, beneficiaran totes les escoles a tots els barris

Els mals resultats del ‘petó i adeu’

Les mesures plantejades no preveuen ampliar les zones conegudes com a petó i adeu que l’Ajuntament va instaurar  a l’entorn de determinats centres educatius, com ara l’Escola Pia o la Sagrada Família. Si bé es mantindran en espais com els del primer centre, en el segon s’han suprimit en el marc de la remodelació del carrer Indústria, on es troba l’escola.

“S’havia de provar i amb el temps hem vist que no ha funcionat”, detalla Farrés, que defensa que l’executiu del mandat anterior fes la prova, sense que se li pugui donar continuïtat. En aquest sentit, sí que es mantindran mesures impulsades des del retorn a les aules en l’era covid, com els talls de carrers en les entrades i sortides dels centres educatius.

Ara per ara, però, es descarta que en centres com l’escola Nostra Llar s’alteri el pas del bus en les hores d’entrada i sortida de l’escola, donada la complicació que suposa buscar una alternativa en el recorregut.

Comentaris
To Top