Ciutat

Les obres a l’entorn del Samuntada, a partir de la tardor

Les obres per pacificar l’entorn de l’Escola Samuntada començaran la tardor vinent, a partir del mes de setembre o octubre, segons fonts municipals consultades pel D.S. Les actuacions projectades tindran la intenció de convertir el voltant del centre educatiu en un espai més agradable per als vianants, amb menys trànsit i més verd. Ara bé, fins aleshores, l’escola haurà de conviure amb un aparcament de cotxes a pocs metres,  que qualifiquen “d’il·legal” i que assenyalen com a font de soroll i molèsties per a l’activitat educativa.

L’escola es queixa que el terreny del carrer Pelai Briz que tenen a davant s’omple diàriament amb una seixantena de cotxes i que s’ha convertit  en un aparcament sense regular ni senyalitzar.  “Un dia, algun conductor va decidir treure les tanques que delimitaven el terreny i aparcar-hi. Ara és ple de cotxes, que d’accedir-hi han acabat trencant la vorera del carrer”, expliquen fonts de la direcció de l’Escola Samuntada.

El mal estat en què es troba el solar provoca que alguns cotxes “es quedin encallats” i “hagin d’accelerar molt fort per a sortir”.  “La sensació és de campi qui pugui”, lamenten. A més, la direcció de l’escola es queixa de l’augment del trànsit a l’entorn del centre, del perill d’atropellament per als infants i del creixement de la contaminació atmosfèrica que comporta l’aparcament.

La polèmica ha acabat d’esclatar perquè aquesta setmana l’Ajuntament de Sabadell ha realitzat actuacions per a millorar l’accés de vehicles a l’espai, que està catalogat com a zona verda. Fonts municipals han matisat que  hi han actuat màquines per aplanar el terreny, que s’havia malmès, i que en cap cas s’ha canviat la qualificació de la zona ni s’ha asfaltat. “Hi ha necessitats d’aparcament per a les famílies de l’escola i per als treballadors del Taulí”, apunten. Per altra banda, afegeixen que “no serà un aparcament permanent, sinó provisional”, abans que es realitzi el projecte a l’entorn de l’escola Samuntada.

Amb el projecte de pacificació, el carrer Pelai Briz només estarà obert a la circulació de vehicles de veïns que hagin d’accedir al seu domicili. Per altra banda, hi guanyarà l’entorn de la Torre de l’Aigua.

L’antiga Escola d’Idiomes

El terreny del carrer de Pelai Briz, al costat de la Torre de l’Aigua,  va ser la ubicació provisional des de 2002 fins a 2012 de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Sabadell, on dos milers d’alumnes feien classe amb mòduls prefabricats. Quan el centre es va traslladar a la nova seu del carrer de Brujas, el solar va quedar en desús, buit, però amb restes del ciment que feia de base dels barracons. Es tracta d’una zona molt pròxima al Parc Taulí on l’aparcament va molt sol·licitat, sobretot al matí.

Comentaris
To Top