Publicitat
Oci i cultura

‘Molotov’ reviu la història del militant antifranquista Cipriano Martos

Cipriano Martos, en una imatge d'arxiu / DS

El Teatre Principal acull aquest divendres la representació l’obra de teatre Molotov, que reviu la història de Cipriano Martos (militant antifranquista assassinat el 1973 per la Guàrdia Civil).

El muntatge teatral està basat en el llibre Caso Cipriano Martos, del periodista Roger Mateos, on es reconstrueix la història d’aquest veí de Sabadell, sindicalista de l’Oposición Sindical Obrera, militant del Partido Comunista Español (marxista-leninista) i del Frente Revolucionario Antifascista y Patriota.

Martos va ser detingut a Reus el 25 d’agost de 1973 per haver difós propaganda política a una fàbrica d’Igualada. A la caserna, va ser torturat fins al punt de fer-li ingerir un líquid corrosiu que el va cremar des de la gola a l’estómac.

Va morir a l’Hospital de Reus el 17 de setembre, després d’una llarga agonia. Encara hi roman a una fossa comuna. 

Publicitat
Comentaris
To Top