Ciutat

L’Escola de Música tindrà una nova seu al centre cívic de Sant Oleguer el 2024

El centre cívic de Sant Oleguer / Ó. E.

L’ampliació del Centre Cívic de Sant Oleguer serà una realitat el 2024, quan es preveu que hagin acabat les obres perquè aculli part de lEscola Municipal de Música i permeti destinar més espai a les entitats.

La Junta de Govern Local ha adjudicat el projecte aquest dilluns, per valor de 3 milions d’euros, a l’empresa Artífex Infraestructuras. El termini d’execució dels treballs és d’un any i mig -i l’inici de les obres no és immediat un cop s’adjudiquen- de manera que no està previst que estiguin enllestides abans d’acabar l’any vinent.

Es tracta d’un projecte que dona continuïtat al que va posar en marxa l’anterior govern quadripartit, amb la voluntat de descentralitzar l’Escola de Música. L’actual govern manté la proposta, però apunta que els nous espais acolliran “temporalment” algunes activitats de l’escola per “esponjar alguns grups i repartir l’activitat, sumant-se a les instal·lacions que l’Escola té a les seus dels carrers Jardí i Brutau”. També permetran donar més espai a les entitats de la zona. En cap moment el Govern ha descartat la proposta que el PSC duia al programa electoral de concentrar l’Escola de Música en un nou edifici amb auditori a l’Eix Macià.

Quatre nous volums

Amb la reforma, l’edifici actual del centre cívic guanyarà quatre nous volums que sumaran 2.735 metres quadrats en total. La part més important es destinarà a l’Escola de Música, amb dos volums, un en planta baixa i l’altre en primer pis. L’estructura estarà formada per un bloc cristal·lí construït amb criteris bioclimàtics i la seva orientació permetrà un major aprofitament de la captació de l’energia solar.

Imatge virtual de la futura Escola de Música del Sud / CEDIDA

Dos volums més es faran en planta baixa, a banda i banda del vestíbul de l’immoble. Un serà per reubicar la consergeria i l’altre pels despatxos d’administració i oficina.

Comentaris
To Top