Oci i cultura

Sabadell serà capital del concurs nacional de Tabals Tradicionals

L’entitat local el Ball de Diables, que celebrarà el seu 40è aniversari, organitzarà la cita a la ciutat

El Ball de Diables de Sabadell, en una foto d'arxiu / LLUÍS FRANCO

Sabadell acollirà la seu del 3r Concurs Nacional de Tabals Tradicionals, l’1 d’octubre. L’entitat local el Ball de Diables, que estarà immersa en la celebració del seu 40è aniversari fundacional, organitzarà la cita a la ciutat, que es preveu que sigui multitudinària.

Fa dos anys que no se celebra l’esdeveniment, a causa de la situació pandèmica. Hi seran diverses colles de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya. En el concurs, s’haurà de demostrar la destresa musical amb l’instrument tradicional, a més de donar-ne a conèixer les possibilitats en el món del foc, segons la mateixa organització, que ens els pròxims dies donarà més detalls.

La festa se celebrarà el mateix dia que la 3a edició de Les Llengües Esmolades, que és la diada del Ball de Diables. Durant la jornada, la cultura i la tradició s’entrellaçaran, amb populars balls parlats, escenificant la lluita entre el bé i el mal.

Hi seran convidades tres colles catalanes. A més del tradicional correfoc, durant tot el dia s’organitzaran diverses activitats familiars.

Comentaris
To Top