ZÀPING

‘42 segundos’, nou film amb segell sabadellenc

42 segundos

La pel·lícula, que s’estrena el 2 de setembre als cinemes, explica el paper de la selecció espanyola de waterpolo a les olimpíades de Barcelona del 1992

L’actor sabadellenc Pep Ambròs interpreta un dels personatges secundaris de la selecció nacional de waterpolo, que és de ficció / CEDIDA

El sabadellenc Pep Ambròs forma part de l’elenc d’actors de 42 segundos, un film que s’estrenarà als cinemes el 2 de setembre i que està inspirat en la històrica medalla de plata que va aconseguir la selecció masculina espanyola de waterpolo a les olimpíades de Barcelona de l’any 1992. Ambròs interpreta un dels personatges ficcionats que tenen un paper secundari: Arnau Agut, que és l’esportista més veterà de la selecció. Té un paper clau dins de la història, ja que té la missió de “fer pinya” i unir a tots els membres de l’equip. “A la selecció hi havia dos bàndols confrontats: els catalans, liderats per Manel Estiarte, i els madrilenys, liderats per Pedro García Aguado, més conegut com a Toto. El meu personatge pretén que tothom remi en la mateixa direcció perquè tot surti correctament i s’assoleixin els objectius”, explica l’actor sabadellenc.

Rodada a Barcelona i Andorra

42 segundos, que està dirigida per Àlex Murull i Dani de la Orden i rodada a Barcelona i Andorra, té tres fases diferenciades. En la primera, es recull l’arribada del controvertit seleccionador nacional, Dragan Matutinovic, qui estableix les bases d’una tipologia d’entrenament de caràcter gairebé militar, que encara avui dia genera molt debat. En la segona, es posa èmfasi en el sisme que suposa la convivència a la selecció entre catalans i madrilenys. En la tercera, tenen lloc els Jocs Olímpics, amb la final entre Espanya i Itàlia com a punt àlgid de la pel·lícula. “El nom de la pel·lícula fa referència al temps que va estar de guanyar Espanya la final. Itàlia va empatar quan només faltaven 42 segons perquè acabés el partit. Es va necessitar una altra pròrroga, la tercera, i, finalment, Espanya va perdre”, afegeix Ambròs.

La medalla de plata, tot i que venint d’on venia la selecció semblava un èxit, va ser un tràngol amarg per a la majoria de waterpolistes de la selecció. Per sort, Espanya es va redimir i a les següents olimpíades, les d’Atlanta 96, va guanyar l’or.

Dit això, a 42 segundos es reconeixen els personatges de Jesús Rollán, Manel Estiarte i Pedro García Aguado, els dos darrers molt implicats en la pel·lícula, segons apunta Ambròs. La resta de personatges, com el que interpreta l’actor sabadellenc, són de ficció, malgrat que alguns d’ells tenen paral·lelismes amb personatges reals. Per exemple, el waterpolista ficcionat que interpreta Ambròs té semblances amb Sergi Pedrerol, qui va ser un dels membres de la selecció espanyola de Barcelona 92.

Preparació exigent

Així mateix, per al rodatge de la pel·lícula, els actors han passat per un període preparació física molt exigent. “Ha estat la preparació més dura de la meva vida. Els actors vam estar quatre mesos i mig fent una dieta molt estricta i sis hores de gimnàs al dia, a banda d’entrenar cada dia a l’aigua. El waterpolo és un esport molt exigent a nivell físic i aeròbic”, detalla Pep Ambròs.

L’actor sabadellenc anima la gent a anar als cinemes aquest divendres: “La pel·lícula és molt emocionant. Amb tota la humilitat del món, crec que mereix omplir les sales dels cinemes”, comenta Ambròs, qui ja té nous projectes en marxa. Des d’aquest mes d’agost fins al gener del 2023 participarà en el rodatge d’una sèrie britànica de Netflix Regne Unit. Es tracta del seu primer projecte internacional en anglès. A més, també participarà en dos projectes més de cara a inicis d’any: un per a Amazon Prime Video i un altre per a Netflix Espanya.

Publicitat
Comentaris
To Top