ESPORTS

Leandro Gutman encapçala la nova etapa del Sabadell Rugby Club

Leandro Gutman
Leandro Gutman en una sessió d'entrenament a les instal·lacions de La Roureda aquesta setmana / Lluís Franco

Relleu. Després de set temporades, Fran González va decidir que havia completat un cicle al capdavant del Sabadell Rugby Club i ell mateix, de fet, es va encarregar de recomanar el seu substitut a la banqueta: l’argentí Leandro Gutman. Ha estat, doncs, un relleu gens traumàtic.

El Fran va ser l’entrenador del Leandro a l’Universitari barceloní, quan va aterrar a Espanya procedent de Buenos Aires per temes familiars. El rugbi el porta a la sang. “A Argentina vaig jugar des dels vuit anys fins als trenta. És un esport amb una gran tradició. Ara mateix Argentina es troba entre els set o vuit millors països del món”.

Després de la seva última etapa com a jugador a l’Universitari va tenir un parèntesi. Fins que el seu fill Julián va començar a jugar a les files del FC Barcelona. “Em va tornar el cuquet i quan el Fran em va oferir la possibilitat de venir a entrenar a Sabadell no m’ho vaig pensar dues vegades. A més, el Julián s’ha incorporat també al club”, explica el Leandro.

Objectiu ambiciós

Ja fa tres setmanes que entrenen a les instal·lacions de La Roureda i les sensacions són molt positives. “La plantilla encara està oberta. En aquest moment disposo d’una vintena de jugadors i la meva idea és arribar a la trentena. És la xifra ideal que garanteix un bon nivell durant la temporada. Tots tenen moltes ganes d’aprendre”.

El Leandro, que treballa de fisioterapeuta, considera innegociable “el compromís i l’exigència” en cada entrenament i partit. I té clar que vol un equip sòlid: “l’atac guanya un partit, però una bona defensa guanya un campionat”. Un lema per un objectiu ambiciós: “acabar entre els quatre primers de la nostra zona per accedir a la Divisió d’Honor Catalana”, diu de forma contundent. El dia 17 jugaran un amistós contra el Quimic Rugby a La Teixonera. La lliga comença la primera setmana d’octubre.

Comentaris
To Top