La remuntada de l’OAR Gràcia Sabadell no té premi (33-31)

OAR Gràcia-Bordils
Primera ensopegada dels graciencs aquesta temporada / Ll.F.

Primera derrota. La temporada passada el Gràcia va acabar amb la malastrugança acumulada en les seves sis anteriors visites al pavelló Miquel Poblet de Montcada, però n’ha tornat a sortir perdedor en deixar escapar, a última hora, la possibilitat de puntuar després d’haver anul·lat l’avantatge de 8 gols amb què la Salle havia obert una diferència considerable.

El renovat equip montcadenc ha dominat la primera part a partir del 3-3. Defensa en línia basculant, sense espai entre jugadors, i efectivitat en atac han guanyat la partida a un Gràcia incòmode en les possessions i superat en la seva línia de contenció oberta i arriscada. Així, el marcador local ha anat doblant els gols dels visitants (8-4, 10-5) fins al 16-8 que ha significat el màxim avantatge de l’enfrontament. En els 8 últims minuts la situació ha fet un gir i l’efectivitat ha passat a mans del Gràcia, que ha obtingut el parcial 2-6 per alleujar el mal i recobrar esperances per a la segona part (18-14 al descans).

Reacció i galleda d’aigua freda

El parcial 0-3 a la represa ha reduït la diferència a la mínima expressió (18-17), però immediatament el conjunt de Cesc Borrell ha rebut una galleda d’aigua freda perquè el Montcada ha replicat amb el 4-0 per recuperar terreny perdut (22-17). Als verd-i-blancs no els ha quedat altre remei que remar amb força per tornar a entrar en el partit. Amb una defensa més pressionant i col·laborativa, reforçada per les aturades de Joan Leon a la porteria, han pogut recuperar possessions i posar fi al domini de la Salle, quan faltaven 6 minuts, amb el gol d’Orio Miró que ha establert el 29-29.

Com abans, tampoc els ha durat gens l’alegria. Dues pèrdues (la primera amb error arbitral) i dos llançaments aturats pel porter montcadenc han contrastat amb l’efectivitat de la Salle en els moments decisius. Un altre parcial 4-0 ha fet fora definitivament el Gràcia del partit (33-29). Massa tard els gols de Dani Peiró i Oriol Miró que han maquillat el resultat final (33-31).