Ciutat

En marxa una campanya per reduir plàstics i envasos d’un sol ús

La iniciativa Mercats Sostenibles ha arrencat aquesta setmana al Mercat Central

Aquesta setmana ha engegat al Mercat Central la iniciativa Mercats Sostenibles, impulsada per la Diputació de Barcelona i que té per objectiu reduir els plàstics i envasos d’un sol ús als mercats municipals. En el cas de Sabadell, compta amb la implicació de l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Les Termes. Els joves realitzen un Servei comunitari per desenvolupar la competència social i ciutadana que garanteix que, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimenten i protagonitzen accions de compromís cívic, aprenen en l’exercici actiu de la ciutadania i posen en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Amb aquesta campanya, es pretén abordar la problemàtica dels plàstics d’un sol ús, duent a terme diverses activitats relacionades amb l’acció, tant a l’institut com al mercat central. En aquest sentit, es vol involucrar activament l’alumnat en la recollida i anàlisi de les dades a la clientela del Mercat.

Un cop que s’han format sobre quins impactes pot tenir el consum d’aquets tipus d’envasos, Mercats Sostenibles els planteja passar a l’acció. Aquest dijous, han iniciat la part pràctica al Mercat Central, on s’ha entrevistat la clientela de l’equipament, plantejant opcions de consum alternatiu, conscient i sostenible, a més d’explicar el funcionament propi de la campanya.

El treball de l’alumnat al Mercat encara constarà de dues jornades més: el 21 i el 28 d’octubre, tot i que la campanya es realitzarà al mercat del 13 al 28 d’octubre, de forma continuada.

Comentaris
To Top