Ciutat

FOTOS | Sabadell acull un museu de màquines recreatives de col·lecció

Museu del Recreatiu Sanahuja

És una de les principals col·leccions que hi ha a Espanya i Europa sobre el recreatiu, amb més de 500 màquines del sector del joc

Museu del Recreatiu Sanahuja, ubicat a Sabadell / CEDIDA

El Museu del Recreatiu Sanahuja, una de les majors col·leccions privades del recreatiu d’Espanya i Europa, s’instal·la a Sabadell. El museu compta amb un espai de més de 1500 metres quadrats del museu, ubicat en una antiga nau industrial del carrer Ramon Llull de Sabadell. És una de les principals col·leccions que hi ha a Espanya sobre el recreatiu, amb més de 500 elements relacionats amb el sector del joc, alguns d’ells de més de 150 anys d’antiguitat.

Al museu hi ha màquines de música de principis de 1900 provinents de Chicago, sinfonolas espanyoles, màquines dels casinos de Las Vegas dels anys 50, escurabutxaques dels 80, i cataractes, com la fabricada pel propi Grup MGA, a més d’una representació de pinballs de tots els temps, especialment de fabricants espanyols dels anys 60 i 70.

Algunes de les màquines recreatives del Museu del Recreatiu Sanahuja / CEDIDA

El Museu del Recreatiu Sanahuja s’ha traslladat recentment a Sabadell / CEDIDA

De fet, aquest museu es va inaugurar el passat cap de setmana i va acollir els dies 14, 15 i 16 d’octubre el primer Torneig Internacional de Pinball de Catalunya (TCAP 2022), organitzat per l’Associació Retromaniacs.

Amb una col·lecció de més de 330 pinballs, propietat de la família Sanahuja , es van donar cita 84 jugadors de pinball entre els millors d’Europa. En el marc de la trobada també es va celebrar un Torneig Solidari per a recaptar fons contra el retinoblastoma, un tipus de càncer infantil que afecta sobretot els nens d’entre 0 i 6 anys. La recaptació es va destinar a AENAR, una associació d’utilitat pública que col·labora amb l’Hospital Infantil Sant Joan de Déu.

Museu del Recreatiu Sanahuja

Algunes de les màquines recreatives del Museu del Recreatiu Sanahuja / CEDIDA

Comentaris
To Top