Ciutat

Centdeu, aliança de cooperatives per impulsar l’economia social a Sabadell

Neix  la cooperativa Centdeu, una aliança entre cooperatives per impulsar aquest model a Sabadell i accelerar el creixement de les empreses que en formin part. En son impulsores les cooperatives L’Eixida, La Productora, La Sàrria, Tracta’m, El Rodal i l’Associació Teler Corporatiu. “Volem fer créixer el nombre de projectes socioeconòmics de l’economia social i solidària a Sabadell i el Vallès”, asseguren els impulsors.

“Els nostres projectes han crescut, i veiem veure que sumar esforços era el millor”, destaca l’Eudald Griera, membre de Centdeu (C3N7D3U). Es constitueixen per esdevenir “una eina clau” per a “motivar el canvi de model econòmic”. “Volem que l’administració pública ens pugui escoltar”, demanen.

La facturació conjunta és de 800.000 euros i tenen contractada una plantilla de 23 persones, en total. Entre els objectius de la cooperativa es troba “créixer un 20% i superar el milió d’euros conjunt”, ha destacat Bet Tena, des de l’Eixida. La cooperativa està impulsant un espai de coworking cooperatiu i un espai de formació, que anomenaran Mala Peça. També s’està articulant un sistema de micro prèstecs sense interessos.

Comentaris
To Top