Oci i cultura

Juanito Cortés, un precoç pintor de 13 anys que ven obres per més de 20.000 euros

Juanito Cortés, pintor internacional

La galeria Art Nou Mil·lenni de Barcelona ven algunes de les seves obres per més de 20.000 euros

Juanito Cortés amb dos de les seves obres / @juanitoarte

El jove sabadellenc de 13 anys Juanito Cortés aspira a ser un gran pintor. I, de moment, fa camí en aquesta direcció. Admirador de la creativitat de Picasso, Pollock, Klimt, Miró o Kandinski, el precoç artista ha viatjat aquesta setmana fins a Nova York per visitar un altre dels seus màxims referents, el mallorquí Domingo Zapata. Amb vistes als gratacels imponents de Manhattan, plegats han pintat un quadre per a la Fundació Querer, dedicada als infants que pateixen malalties neurològiques.

Badaloní resident a Sabadell, el jove Juanito defineix el seu estil com a “expressionista abstracte” i pinta amb l’objectiu de “convidar a sentir l’alegria de viure”. Des que una de les seves obres va arribar a ser venuda per 14.000 euros en una subhasta a la sala Surbans de Barcelona, l’abril de 2021, l’exposició mediàtica de Cortés ha crescut com l’escuma. La galeria Art Nou Mil·lenni de Barcelona ven algunes de les seves obres per més de 20.000 euros.

Nova York no és la primera gran ciutat que visita Cortés arrel de la pintura. Ha estat a fires internacionals d’art de Marbella, Mònaco, Sicília, Barcelona i Madrid, entre d’altres. Arrel de la seva col·laboració amb la Fundació Querer ha pintat quadres per al tenor Plácido Domingo, l’actor Luís Tosar o la bailaora Sara Baras.

Dues obres “impressionistes abstractes” del jove pintor sabadellenc / @juanitoarte

Va descobrir als 8 anys que volia dedicar-se al món de la pintura. La vocació descendeix íntimament de casa: el seu besavi tenia un antiquari i el seu pare va acabar enamorant-se de l’art que guardava aquella botiga. La carrera de Juanito va arrencar precisament per ell, el seu pare, que va començar a publicar a les xarxes socials les seves obres i alguns galeristes van interessar-s’hi.

Juanito Cortés (2009) en el seu estudi / @juanitoarte

Comentaris
To Top