Oci i cultura

L’Acadèmia de Belles Arts inaugura exposicions de Rossell, Segarra i Barreda

Exposicions a l'Acadèmia de Belles Arts

Fins al 10 de desembre, es podran visitar gratuïtament les obres dels artistes

Les exposicions de Rossell, Segarra i Barreda es podran veure fins al 10 de desembre

L’Acadèmia de Belles Arts inaugura tres exposicions aquest dimecres, a les 19h. Fins al 10 de desembre, es podran visitar gratuïtament Horitzons ImMARsius de Xavier Rossell; Passió pel color, de Rosa M. Segarra; i Un pont a través del temps, Paris-Sabadell, d’Antoni Barreda.

Xavi Rossell, ‘Horitzons ImMARsius’ – SALA I

L’obra que es podrà veure a la Sala 1 surt de l’imaginari de Xavi Rossell, que ha creat obres immersives que conviden l’espectador a endinsar-se a platges d’hivern preses per el mar i els elements. Un món abstracte, però reconeixible. Hortizons recordats de pell dura, formes impossibles amb elements pictòrics, restes de les mateixes platges i pigments naturals.

“Horitzó: Línea imaginària que separa el firmament del mar. Som el que recordem.”

Rosa M. Segarra, ‘Passió pel color’ – SALA CUB D’ASSAIG

“Sempre hi ha un moment per a pensar, crear, investigar; blanc, negre i color. Intuïció per a fer i plasmar inquietuds. Textures i relleus es donen la mà per a obtenir un resultat harmònic i alhora impactant. En aquest cas, la recerca interior es manifesta amb imatges.”

L’obra de Rosa M. Segarra es podrà veure a la Sala Cub d’Assaig.

Antoni Barreda, ‘Un pont a través del temps, Paris-Sabadell’ – SALA II

Un pont a través del temps és el nexe d’unió entre el treball artístic efectuat en vif duarant l’època viscuda a Paris, fa una trentena d’anys, i l’actual també fet in situ a Sabadell.

La mostra vol ser un fil conductor, entre dos moments de creació, tal com ho seria un pont, entre aquell temps i aquest altre. Els dibuixos i els esbossos d’aquella època, Barreda els feia normalment a peu de carrer i en solitari, i representaven una imatge, sovint sense color, força realista d’edificis i espais urbans d’arreu.

Més tard, i després d’un llarg parèntesi de temps, la represa del dibuix em condueix cap a una nova expressió on la temàtica artística s’actualitza, i apareix també la tinta i el color, i en aquest nou període l’autor se situa de ple dins del moviment de dibuix urbà internacional Urban Sketching.

Es podrà veure a la Sala II.

Comentaris
To Top