ESPORTS

El Sabadell contra l’efecte del nou tècnic i la malastrugança de Los Pajaritos

Els arlequinats tornen aquest dimarts als entrenaments després de tres dies de descans / Lluís Franco

Després de tres dies de descans i desconnexió, la plantilla del Centre d’Esports reprendrà aquest dimarts la feina al Poliesportiu Olímpia per començar a preparar l’important duel de diumenge (12 hores) davant el Numancia, ara mateix rival directe per sortir de la zona de descens. De fet, el conjunt sorià marca la línia de la permanència amb els mateixos punts que l’equip de Gabri dins de la màxima igualtat del grup.

El Numancia estrenarà tècnic contra els arlequinats després de la destitució de Diego Martínez. Ja ha estat presentat Iñaki Bea, qui el diumenge va veure des de la graderia la victòria del conjunt sorià al camp de l’Agrupación Deportiva San Juan navarrès (0-2) a la Copa del Rei. Iñaki Bea (44 anys, exjugador d’Amurrio, Amorebieta, Ciudad de Murcia, Valladolid o R. Murcia i dues experiències a Alemanya i Austria), va debutar com a entrenador dirigint la selecció de l’AFE i va exercir de segon de José Luis Mendilíbar al Llevant i Eibar. Arriba al Numancia després d’una exòtica experiència com a seleccionador de la República Dominicana. Solidesa defensiva, pressió alta i un marcat 4-4-2 semblen els seus principals arguments.

Doble repte

A l’efecte del nou entrenador i la motivació extra que puguin tenir els jugadors cal afegir la malastrugança històrica de Los Pajaritos. Deixant al marge dos empats en la llunyana dècada dels cinquanta (1-1, 2-2) en el vell estadi, Los Pajaritos és un escenari maleït per al Sabadell. Quatre visites, quatre derrotes, sempre a Segona Divisió A. De res va servir avançar-se en minut 3 en la temporada 11/12 amb gol de Baha, expulsat només 7 minuts més tard (2-1) en el partit que va debutar Antonio Hidalgo; en la 12/13, un gol de penal en el m. 87 va remuntar el 0-1 inicial de Moha; en la 13/14, el gol de Gato de penal va quedar en anècdota (3-1) i en la 14-15 un contundent 3-0 el dia que Jesus Maria Serrano va ocupar la banqueta de manera interina després de la destitució de Miquel Olmo, a l’espera d’Àlex Garcia.

El contrapunt a aquesta negativa estadística col·lectiva del Sabadell davant el conjunt sorià seria Gabri Garcia. El tècnic arlequinat té un record recent molt positiu com a entrenador del Lleida Esportiu perquè una doble victòria contra el Numancia li va permetre acabar cinquè i disputar el play-off d’ascens a Primera Federació. Els dos duels es van jugar l’última setmana de competició per una impugnació del partit de Sòria. Van guanyar a Los Pajaritos per 1-2 i al Camp d’Esports per 2-0. Això sí, el Numancia ja era campió i tenia l’ascens directe assegurat abans de jugar els dos partits. Mantindrà ara la bona estrella Gabri?

Adán Gurdiel… i Moha?

El tècnic de Sallent recuperarà Adán Gurdiel pel lateral dret i no es descarta tampoc la reincorporació al grup aquesta setmana de Moha Keita. El senegalès estava molt a prop de la total recuperació i caldrà comprovar si Gabri arrisca o prefereix esperar una setmana més tenint en compte l’exigent calendari que s’aproxima. Dels 6 últims partits de l’any 2022, el Sabadell en jugarà 4 com a visitant.

Menys fred a l’estadi

Sòria i l’Estadi de Los Pajaritos tenen fama de patir fred. Però els aficionats sabadellencs que hi vagin -club i penyes han organitzat un autocar que veurem si s’acaba omplint- han de saber que des del 2016 compta amb un sistema de calefacció d’alta generació en tot el recinte. Un total de 102 calefactors propicien una sensació tèrmica al voltant dels 15 graus. Una altra cosa és a fora. Les previsions parlen d’entre 11 i 0 graus.

Comentaris
To Top